Μετά τη συγχώνευση της εταιρείας Adit EdTech Acquisition Corp. και της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin με την ονομασία GRIID, η εταιρεία που προκύψει (Griid Infrastructure Inc.) θα εισέλθει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ονομασία GRIID και θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο μετοχής (ή ticker) GRDI.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε η ίδια η Adit EdTech Acquisition Corp. η οποία θα συγχωνευτεί με την GRIID σχηματίζοντας μία εταιρεία με αξία $3,3 δισεκατομμυρίων, η οποία θα μπορεί να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η παρουσίαση της GRIID στους επενδυτές αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και εκτιμήσεις, καθώς αυτή τη χρονιά εκτιμά ότι θα προχωρήσει στην εξόρυξη 637 κρυπτονομισμάτων Bitcoin με συνολικό hash rate που αγγίζει τα 187 PH/s (petahash per second).

Η GRIID μάλιστα εκτιμά ότι το 2024 η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων Bitcoin θα φτάσει τις 24.348 μονάδες τον χρόνο με συνολικό hash rate που θα αγγίζει τα 26.180 PH/s. Για να κατανοήσετε πόσο απίστευτα μεγάλο είναι αυτό το νούμερο που ανακοίνωσε, αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι το συνολικό δίκτυο Bitcoin βρίσκεται περίπου στα 156.000 PH/s.  

«Δημιουργούμε μία Αμερικανική εταιρεία υποδομών που δεσμεύεται για το μεγαλύτερο pipeline που χρησιμοποιεί (καθαρή) ενέργεια χωρίς εκπομπές άνθρακα μεταξύ των δημόσιων εξορύξεων Bitcoin και με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε κλίμακα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GRIID, Trey Kelly.

griid.JPG

«Η εξόρυξη χωρίς εκπομπές άνθρακα είναι το μέλλον του Bitcoin. Ο συνδυασμός του μεγάλου pipeline χαμηλού κόστους, της ενέργειας χωρίς εκπομπές άνθρακα, της ξεχωριστής πρόσβασης σε ASICs νέας γενιάς και της κορυφαίας στην αγορά εκτελεστικής ικανότητας της, τοποθετεί την εταιρεία σε θέση να δημιουργήσει ελκυστική κερδοφορία και ανάπτυξη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adit EdTech Acquisition Corp., David Shrier.