Το Αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο 7News ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι η γνωστή εταιρεία Crypto.com, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, έκανε πέρυσι ένα εξαιρετικά ακριβό… δώρο σε μία Αυστραλή γυναίκα κατά λάθος.

Η γυναίκα, που ζούσε στη Μελβούρνη στην Αυστραλία, ζήτησε από την Crypto.com να της επιστρέψει ένα ποσό AUD $100. Όμως με την πραγματοποίηση της συναλλαγής διαπίστωσε ότι αντί για 100 δολάρια AUD, πήρα 100.000 φορές περισσότερα!

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες ανέφεραν ότι η Thevamanogari Manivel ζήτησε από την εταιρεία να επεξεργαστεί μια επιστροφή χρημάτων AUD $100 AUD τον Μάιο του περασμένου έτους, ωστόσο ένας υπάλληλος πληκτρολόγησε κατά λάθος τον αριθμό του λογαριασμού του χρήστη στο πεδίο πληρωμών της εφαρμογής που χρησιμοποιεί εσωτερικά η εταιρεία για τις επιστροφές χρημάτων, με αποτέλεσμα να μεταφέρει στον λογαριασμό της γυναίκας το ποσό των AUD $10,5 εκατομμυρίων!

Το παράξενο συμβάν έγινε σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης και επέκτασης για την πλατφόρμα Crypto.com, όταν η αξία των δημοφιλέστερων κρυπτονομισμάτων όπως του Bitcoin και του Ethereum είχε εκτιναχθεί στα ύψη και το ανταλλακτήριο προωθούσε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που βασίζονταν σε κρυπτονομίσματα (εκείνη την εποχή αγόρασε τα δικαιώματα για την ονομασία του Los Angeles Staples Center έναντι $700 εκ. δολαρίων, Αμερικανικών αυτή τη φορά). Χρειάστηκαν να περάσουν επτά ολόκληροι μήνες για να αντιληφθεί κάποιος στην εταιρεία το μεγάλο λάθος που είχε γίνει, και να εντοπιστούν τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες, καταφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας στις αρχές του τρέχοντος έτους για να καταθέσει αγωγή. Το δικαστήριο στη συνέχεια αποφάσισε να δεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό της Thevamanogari Manivel τον Φεβρουάριο.

Όμως η Αυστραλή γυναίκα αποφάσισε να μεταφέρει 10,1 εκ. δολάρια Αυστραλίας σε έναν κοινό λογαριασμό και στη συνέχεια αγόρασε ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων αξίας 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων AUD για την αδελφή της τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο 7News.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας έχει ήδη ταχθεί στο πλευρό του Crypto.com σχετικά με το σπίτι, διατάσσοντας την κ. Manivel να πουλήσει την μικρή έπαυλη και να επιστρέψει τα κεφάλαια στην εταιρεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, οι δικηγόροι του Crypto.com δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την αδερφή της κ. Manivel, Thilagavathy Gangadory, για να της επιδώσουν τις εντολές παγώματος λογαριασμού. Τελικά, το δικαστήριο εξέδωσε ερήμην απόφαση υπέρ του Crypto.com, διατάσσοντας την αδελφή της κ. Manivel να επιστρέψει τα χρήματα μαζί με $27.369,64 AUD σε τόκους και δικαστικά έξοδα. Η υπόθεση πρόκειται να συνεχιστεί στο δικαστήριο τον Οκτώβριο σύμφωνα με το 7News.

  • Like 3
  • Sad 2