Η εταιρεία eBay αποφάσισε να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της από τη PayPal, που με τη σειρά της θα αποτελέσει μία επίσης ξεχωριστή εταιρεία. Αν και παλαιότερα, η εταιρεία eBay έχει υπερασπιστεί το αντίθετο, τελικώς φαίνεται πως υπάρχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες, τουλάχιστον για τη PayPal, αν διαχωριστούν.

Η νέα εταιρεία PayPal, θα της επιτρέψει να εστιάσει και να κυνηγήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες τόσο στο τομέα των online πληρωμών, όσο και στον τομέα των mobile πληρωμών, αφού θα χρειαστεί να πολεμήσει αντίπαλες λύσεις από τις Apple Pay και Square. Ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του τμήματος πληρωμών και του τμήματος δημοπρασιών, οι CEO και CFO του eBay θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους, αν και θα αναλάβουν ρόλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο Dan Schulman, σημερινό στέλεχος της American Express, θα αναλάβει χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου στη νέα PayPal από το 2015 ενώ αναλαμβάνει άμεσα χρέη Προέδρου και CEO-designee στην eBay.

 

To eBay είχε μία ταραγμένη χρονιά, με επενδυτές όπως ο Carl Icahn να πιέζουν την εταιρεία να διαχωρίσει την ολοένα και αναπτυσσόμενη υπηρεσία online πληρωμών μακριά από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της. Αν και το eBay προσπάθησε να αποφύγει κάτι τέτοιο, τελικώς αποφάσισε να κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί έως στο δεύτερο μισό του 2015.

 

Τα έσοδα του PayPal σημείωσαν αύξηση 19% τη περασμένη χρονιά, διπλάσια του eBay. Τα ετήσια έσοδα του PayPal υπολογίζονται σε 7.2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του eBay υπολογίζονται στα $9.9 δις. Το σύστημα online πληρωμών είναι διαθέσιμο σε 203 αγορές και έχει χειριστεί αυτή τη χρονιά έως σήμερα περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο online πληρωμές.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: GSMArena