Προσφορά ύψους 1,2 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την εξαγορά της νοτιοκορεάτικης, GMarket, υπέβαλε η δημοφιλέστερη εταιρεία online λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ, EBay, επιδιώκοντας να να επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ασία.

 

Η αμερικανική εταιρεία προέβη σε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου 67% της GMarket, βάσει της οποίας θα υποβάλει προσφορά της τάξης των 24 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά για το σύνολο των κοινών μετοχών και των ADRs της Gmarket. Το εν λόγω τίμημα αντιστοιχεί σε premium 20% σε σχέση με την χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της GMarket στo χρηματιστήριο Nasdaq.

 

Η ΕΒay σχεδιάζει να συνδυάσει τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Κορέας με την δική της ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική αγορά στην Κορέα, γνωστή ώς Internet Auction Company.

 

“Η συμφωνία δημιουργεί ισχυρές λειτουργικές συνέργειες μεταξύ των δύο ηγετικών επιχειρήσεων της αγοράς, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για τους πωλητές αλλά και ενισχύοντας τη δυνατότητα μας να προσφέρουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες στους καταναλωτές”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ebay, John Donahoe.

 

Source.png Πηγή: capital.gr