Το πρόγραμμα πιστοποίησης θα καλύπτει όλα τα sneakers που θα πωλούνται από $100 κι άνω στις ΗΠΑ.

Το eBay ξεκινά μια νέα υπηρεσία ελέγχου αυθεντικότητας των sneakers για να επαληθεύσει ότι τα παπούτσια που πωλούνται στην πλατφόρμα είναι αυτά που ισχυρίζονται οι κάτοχοι στις καταχωρίσεις τους. Σύμφωνα με το CNN, η υπηρεσία θα ξεκινήσει από τις 25 Οκτωβρίου και θα καλύψει τα πιο δημοφιλή και επώνυμα παπούτσια. Στις αρχές όμως του 2021, θα επεκταθεί για να καλύψει όλα τα sneakers που θα πωλούνται από $100 κι άνω στις ΗΠΑ.

Τα συλλεκτικά παπούτσια αποτελούν μία μεγάλη αγορά μέσα στο eBay. Το TechCrunch επισημαίνει ότι ορισμένα παπούτσια έχουν περιορισμένη αρχική διάθεση με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να φτάνουν να πωλούνται έως και μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν επιτήδειοι που θέλουν να εξαπατήσουν χρήστες που αναζητούν κάποια δημοφιλή και επώνυμα παπούτσια. Μόνο σε ένα περιστατικό πέρυσι, το τελωνείο των ΗΠΑ εντόπισε 14.000 μη αυθεντικά ζευγάρια Nike τα οποία είχαν σταλεί από την Κίνα στο Λος Άντζελες.

Παρόλο που ορισμένες εταιρίες έχουν αναζητήσει τεχνολογικές λύσεις στο πρόβλημα, συνήθως ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εγγυηθεί κάποιος την αυθεντικότητα των παπουτσιών, είναι να τα εξετάσει από πρώτο χέρι. Η ιστοσελίδα TechCrunch αναφέρει ότι η εξέταση ενός παπουτσιού δεν είναι εύκολη δουλειά, αφού σε μερικές περιπτώσεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που διαχωρίζουν το αυθεντικό από το μη αυθεντικό. Λεπτομέρειες όπως η μέτρηση του αριθμού των ραφών. Άλλες πλατφόρμες που εμπορεύονται sneakers, όπως οι GOAT και StockX, προσφέρουν ήδη υπηρεσίες ελέγχου αυθεντικότητας, πράγμα που τους έχει δώσει προβάδισμα έναντι του eBay.

Το eBay συνεργάστηκε με την εταιρία Sneaker Con για την υπηρεσία ελέγχου. Όταν πραγματοποιείται μια πώληση, τα παπούτσια θα αποστέλλονται αρχικά στην παραπάνω εταιρία, ώστε αυτή με τη σειρά της να εξακριβώσει και να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά τους. Εάν τα παπούτσια περάσουν από την επιθεώρηση, προστίθεται μία ετικέτα eBay και τελικά αποστέλλονται στον αγοραστή. Η ίδια διαδικασία καλύπτει και τις επιστροφές, ώστε να αποτρέψει αγοραστές που προσπαθούν να επιστρέψουν μη αυθεντικά παπούτσια σε πωλητές που εμπορεύονται αυθεντικά sneakers.

Αν και το eBay δεν πρόσφερε έως και σήμερα μία υπηρεσία ελέγχου, τα sneakers παραμένουν ένα δημοφιλές αντικείμενο στην πλατφόρμα με πωλήσεις που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ζευγάρια μόνο πέρυσι. Ωστόσο, με τη νέα εγγύηση γνησιότητας για αγορές άνω των $100, η εταιρία ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες που αναζητούν τα αγαπημένα τους sneakers.

  • Like 5
  • Thanks 1