Η αναστολή των Facebook & Instagram θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακόμιση του Joe Biden στον Λευκό Οίκο με το Twitter παρ’ όλα αυτά να επαναφέρει τον λογαριασμό του Προέδρου τις επόμενες ώρες.

Το Facebook και το Instagram έχουν αποκλείσει τους λογαριασμούς του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για άγνωστο χρονικό διάστημα ενώ λέγεται πως ο αποκλεισμός θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επίσημη έναρξη της θητείας του Joe Biden.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι.

Και οι δύο πλατφόρμες κλείδωσαν τους λογαριασμούς του Trump για 24 ώρες το βράδυ της Τετάρτης λόγω παραβιάσεων πολιτικής, εμποδίζοντάς τον να δημοσιεύσει οτιδήποτε στο Facebook ή το Instagram.

Εν μέσω των ταραχών στο Καπιτώλιο την Τετάρτη και καθώς το Κογκρέσο βρίσκονταν σε διαδικασία πιστοποίησης των προεδρικών εκλογών, ο Trump δημοσίευσε ένα βίντεο σε διάφορες πλατφόρμες στο οποίο επαίνεσε τους υποστηρικτές του, λέγοντας πως τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ψευδή. Το Facebook και το YouTube κατήργησαν το βίντεο.

Το Snapchat και το Twitter ανέστειλαν επίσης προσωρινά τους λογαριασμούς του. Τελικά όμως, τουλάχιστον το Twitter, επιβεβαίωσε πως έπειτα τη διαγραφή των τριών tweet του Trump που οδήγησαν στον αποκλεισμό του, θα αποκαταστήσει τον λογαριασμό του. Ο λογαριασμός του Προέδρου στο Twitter θα παραμείνει κλειδωμένος για 12 ώρες έπειτα τη διαγραφή των tweets, αν και δεν γνωρίζει κάποιος πότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Για την ώρα πάντως ο λογαριασμός του εμφανίζει προειδοποίηση ότι «Αυτό το tweet δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή παραβίασε τους κανόνες του Twitter».

trump-deleted-tweets.png.f70fac1eb11eff4e5598634922d0431b.png

Τα 3 tweets που οδήγησαν στον αποκλεισμό του Trump και ξεχείλισαν το ποτήρι με το Twitter, περιελάμβαναν ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος ζητούσε να μην υπάρξουν βίαια περιστατικά στο Καπιτώλιο λέγοντας παράλληλα ότι «τους αγαπάει και ότι είναι πολύ ξεχωριστοί» αλλά και άλλες δύο δηλώσεις που έκαναν λόγο για «ψεύτικα εκλογικά αποτελέσματα». Μάλιστα, στα δύο αυτά tweets ο Πρόεδρος υπαινίχθηκε πως οι τρομοκρατικές ενέργειες που προέκυψαν στην Ουάσινγκτον είναι «κάπως δικαιολογημένες».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter δεν διέγραψε τα προσβλητικά tweets λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθεί, αλλά η εταιρία ειδοποίησε τον ίδιο τον Trump να τα διαγράψει ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα χρήσης του λογαριασμού του. Με τον Πρόεδρο να μην έχει πρόσβαση, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του αναπληρωτή προϊσταμένου του προσωπικού, Dan Scavino, για να δηλώσει πώς συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών αν και λέει ότι θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Ένα tweet που για την ώρα παραμένει «ανέγγιχτο» από τις πολιτικές του Twitter.

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Sad 2