Εφαργμοή για το Apple TV, το Amazon Fire TV, αλλά και για «έξυπνες» τηλεοράσεις όπως τα μοντέλα της Samsung, θα κυκλοφορήσει σύντομα το Facebook, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες τους να παρακολουθούν στην τηλεόραση τους βίντεο από το κοινωνικό δίκτυο.

Μέσω των εφαρμογών, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη η εταιρεία, θα μπορεί κανείς να αναπαράγει στην TV του βίντεο που έχουν μοιραστεί οι επαφές του, οπτικοακουστικό υλικό από το χρονολόγιό του, ακόμη και βίντεο που μεταδίδεται «ζωντανά». Σε δεύτερη φάση, θα ακολουθήσουν ανάλογες application και για άλλες «έξυπνες» τηλεοράσεις όπως και set-top boxes.

 

Η κίνηση αυτή δείχνει την έμφαση που δείχνει το Facebook στο βίντεο, το οποίο σύμφωνα με τον ιδρυτή του Mark Zuckerberg αποτελεί τόσο σημαντική τάση όσο και η στροφή των χρηστών στις φορητές συσκευές. Το ίδιο δείχνουν και οι αλλαγές στον τρόπο αναπαραγωγής του οπτικοακουστικού υλικού μέσα στην πλατφόρμα, που ανακοίνωσε επίσης το κοινωνικό δίκτυο.

 

Έτσι, πλέον τα βίντεο θα αναπαράγονται με ήχο στο News Feed, χωρίς να χρειασθεί να κάνει ο χρήστης tap σε αυτά, υπό την προϋπόθεση πως η συσκευή δεν είναι ρυθμισμένη στην αθόρυβη λειτουργία. Ο ήχος θα κάνει fade in-out, καθώς ο χρήστης θα κάνει scrolling στο χρονολόγιο.

 

Επίσης, στα πρότυπα του YouTube, θα υπάρχει η δυνατότητα picture-in-picture για την προβολή των βίντεο στο κάτω άκρο της οθόνης. Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει scrolling στο News Feed, την ώρα που τα παρακολουθεί.

 

Link.png Site: ΤechΤimes