Το Facebook ανακοίνωσε αλλαγές στην πλατφόρμα βίντεο που διαθέτει, με μία από αυτές να αφορά την προκαθορισμένη ρύθμιση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο η οποία πλέον θα γίνεται με τον ήχο ενεργοποιημένο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο χρήστης του Facebook δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή της ρύθμισης ή δεν έχει βάλει το smartphone του σε κατάσταση σίγασης, τότε κατά τη διάρκεια που διαβάζει το χρονολόγιο του (newsfeed), αν σ' αυτό υπάρχει κάποιο βίντεο στην πλατφόρμα του (και όχι από YouTube), αυτό θα παίξει αυτόματα με τον ήχο ενεργοποιημένο. Το Facebook πάντως ξεκαθαρίζει ότι αν ο χρήστης ακούει την ίδια στιγμή μουσική από κάποια άλλη εφαρμογή όπως το Spotify, το Apple Music ή άλλη, τότε δε θα γίνει οποιαδήποτε διακοπή στην αναπαραγωγή, κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις.

 

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Code Media, με την αλλαγή να οφείλεται σύμφωνα με τον Dan Rose του Facebook στην εξοικείωση που έχουν πλέον οι χρήστες της ιστοσελίδας με το autoplay, την αυτόματη εκτέλεση βίντεο κατά την διάρκεια ανάγνωσης του χρονολογίου. Όποιοι επιθυμούν την απενεργοποίηση του ήχου στα βίντεο ως προκαθορισμένη ρύθμιση με βάση τη συμπεριφορά που ισχύει και τώρα, θα πρέπει να επισκεφθούν τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους και να εντοπίσουν την αναφορά "Videos in News Feed Start With Sound”.

 

Η ενέργεια του Facebook γίνεται με στόχο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρακολούθησης ενός βίντεο από τον χρήστη, και αποτελεί μία ακόμα κίνηση προκειμένου να αποτελέσει η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τον προορισμό για κάθε είδους βίντεο όπως αυτών που προέρχονται από ζωντανές μεταδόσεις. Επιπλέον το Facebook επιθυμεί οι χρήστες του να το ταυτίσουν με το YouTube όπου το πάτημα ενός συνδέσμου YouTube οδηγεί σε αυτόματη έναρξη βίντεο και ήχου.

 

Link.png Site: TheVerge