Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, καταργούνται πλέον όλες οι διαφημίσεις οι οποίες προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι, ενώ είναι ανοικτή τις τεχνολογικές καινοτομίες, πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν «κακόβουλα», υπερβάλλοντας για τα οικονομικά οφέλη από την αγορά εικονικών νομισμάτων.

Πρόσφατα ένα νέο κύμα κρυπτονομισμάτων κατέκλυσε τις αγορές, εκμεταλλευόμενο τη φρενήρη άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Το Facebook καλεί τους χρήστες να αναφέρουν τις διαφημίσεις που δεν έχουν μπλοκάρει τα συστήματα ασφάλειας της πλατφόρμας. Κι αυτό γιατί, όπως παραδέχθηκε, δεν μπορεί να εντοπίσει όλες τις αντίστοιχες καταχωρίσεις.

Εταιρείες διαφημίζουν δήθεν ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού μέσω ICOs (αρχικές προσφορές νομισμάτων - initial coin offering) ή αγοράς κρυπτονομισμάτων. Χρησιμοποιούν τις ICOs κυρίως για να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσά, παρακάμπτοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο στο οποίο υπάγονται οι υπόλοιποι συμβατικοί τρόποι για την άντληση κεφαλαίων.

Οι διαφημίσεις στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια αποτελεσματική μέθοδος προώθησης τέτοιων πωλήσεων, ειδικά εάν συνδυάζονται με την παρουσία κάποιας διασημότητας.

Έτσι πλέον απαγορεύονται στο κοινωνικό δίκτυο καταχωρίσεις που υπόσχονται εκπτώσεις σε νέες ICOs ή προτρέπουν τους χρήστες να αγοράσουν με τις οικονομίες τους Bitcoin. Η άντληση κεφαλαίων μέσω ICOs έχει απαγορευθεί στη Νότια Κορέα και την Κίνα, ενώ πολλές ακόμη χώρες συνιστούν στους πολίτες τους να αποφεύγουν τέτοιου είδους επενδύσεις.

BBC

  • Like 2