Την κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής που απευθύνεται σε συμβατικά τηλέφωνα (όχι smartphones, δηλαδή), ανακοίνωσε το Facebook. Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Snaptu, υποστηρίζει 2.500 μοντέλα συσκευών των Nokia, Sony Ericsson και LG. Περιλαμβάνει μια αρχική σελίδα που θυμίζει την αντίστοιχη των εφαρμογών για iPhone και Android, υποστηρίζει συγχρονισμό επαφών και διαθέτει ταχύτερο scrolling.

 

Όσοι διαθέτουν συμβατή συσκευή μπορούν ήδη να κατεβάσουν την εφαρμογή. Στα πλαίσια της αρχικής γνωριμίας των χρηστών με αυτή, το Facebook συνεργάστηκε με 14 παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, ώστε να προσφέρει δωρεάν κατανάλωση δεδομένων από την εφαρμογή για 90 μέρες.

 

Το Facebook είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην κατηγορία των smartphones και είναι χαρακτηριστικό πως η εφαρμογή του αποτελεί και επίσημα τη δημοφιλέστερη όλων των εποχών στο iPhone, ενώ είναι σίγουρα μία από τις δημοφιλέστερες και στο Android. Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα οι χρήστες των συμβατικών κινητών τηλεφώνων - που εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία στην παγκόσμια αγορά - ήταν αναγκασμένοι να αρκούνται στη mobile έκδοση του m.facebook.com.

 

Link.png Site: TechCrunch