Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός φωτογραφιών που βρίσκεται αποθηκευμένος στους servers του, ξεπέρασε το απίστευτο νούμερο των 10 δισεκατομμυρίων !! Μάλιστα αν υπολογίσουμε ότι αποθηκεύει 4 μεγέθη κάθε φωτογραφίας, ο αριθμός αυτός τετραπλασιάζεται !!

 

Σύμφωνα με έναν από τους μηχανικούς του Facebook, εξίσου εντυπωσιακό στατιστικό είναι ο αριθμός των 2-3 Terabytes σε φωτογραφίες που ανεβαίνουν κάθε μέρα στην ιστοσελίδα. Συνολικά το Facebook έχει αποθηκευμένες φωτογραφίες άνω του 1 petabyte (ναι, petabyte, αυτό μετά το terabyte) και εμφανίζει στους χρήστες περίπου 15 δισεκατομμύρια εικόνες την ημέρα.

 

Μόλις ένα χρόνο πριν, το Facebοοκ εμφάνιζε στους χρήστες του 3 δισεκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα και το σύνολο των αποθηκευμένων φωτογραφιών του έφτανε τα 160 terabytes. Η εταιρεία πιστεύει ότι η εφαρμογή φωτογραφιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς του Facebook (άντε) ενώ σύμφωνα με το Cnet.com οι "αντίπαλοι" του όπως το Photobucket και το Flickr έχουν συνολικά 6.2 και 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες αντίστοιχα.

 

Source.png Πηγή: Neowin.net