Τη δημιουργία τριών νέων εκπαιδευτικών κέντρων στην Ευρώπη, για την επιμόρφωση στις ψηφιακές δεξιότητες περίπου ενός εκατομμυρίου ατόμων κατά τα επόμενα δύο έτη, ανακοίνωσε το Facebook.

Η αμερικανική εταιρεία -η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πίεση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για ζητήματα όπως η διασφάλιση του προσωπικού απορρήτου και ανταγωνισμού- ανακοίνωσε ότι τα κέντρα θα δημιουργηθούν στην Ισπανία, την Πολωνία και την Ιταλία, καθώς και ότι θα επενδύσει 10 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για τη δημιουργία μίας μονάδας ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Τα κοινοτικά κέντρα θα προσφέρουν εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες σε ομάδες που πλήττονται από το αποκαλούμενο «ψηφιακό χάσμα», όπως ηλικιωμένους ή μετανάστες. Επιπλέον, το Facebook δεσμεύθηκε για την εκπαίδευση 1 εκατ. πολιτών και ιδιοκτητών επιχειρήσεων έως το 2020.

Στελέχη του Facebook «οργώνουν» την Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, σε μία προσπάθεια να αντικρούσουν τις μομφές για ολιγωρία του κοινωνικού δικτύου στην αντιμετώπιση του επιλήψιμου περιεχομένου που αναρτάται. Στόχος τους είναι να αποφευχθεί η υιοθέτηση νομοθεσίας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους - όπως συνέβη με τις ρυθμίσεις που θεσπίσθηκαν στη Γερμανία που, σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, είναι υπερβολικές.

Επιπλέον, την ίδια στιγμή εξετάζονται προτάσεις για την αύξηση της φορολόγησης για τις εταιρείες τεχνολογίες, καθώς «γίγαντες» της ψηφιακής οικονομίας όπως οι Amazon, Google, Apple και το Facebook κατηγορούνται από μεγάλα κράτη ότι φοροαποφεύγουν, κατευθύνοντας τα κέρδη τους σε χώρες χαμηλής φορολόγησης όπως το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία. Οι εκτιμήσεις για απώλειες σε φορολογικά έσοδα, μόνο από την Google και το Facebook, υπολογίζονται στα 5,4 δισ. ευρώ για το διάστημα 2013 - 1015.
Reuters

  • Thanks 1