O τομέας Reality Labs της εταιρίας απασχολεί σχεδόν 10.000 άτομα

Το Facebook έχει στελεχώσει με σχεδόν 10.000 εργαζομένους τον τομέα της εταιρίας που ασχολείται με τις συσκευές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία της εταιρίας. Ο αριθμός αυτός σημαίνει πως ο τομέας Reality Labs αυτή τη στιγμή απασχολεί σχεδόν έναν στους πέντε ανθρώπους που εργάζονται για το Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το στοιχείο αυτό συνηγορεί στο ότι το Facebook εντείνει αισθητά τις προσπάθειες που καταβάλει στον τομέα της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Όπως επισήμανε το UploadVR ήδη από το 2017, o τομέας ανάπτυξης του Oculus απασχολούσε περισσότερους από χίλιους εργαζομένους, σε μια εποχή κατά την οποία το σύνολο των εργαζομένων στο Facebook άγγιζε τις δεκαεννέα χιλιάδες, δηλαδή ποσοστό κατά τι μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το Facebook έχει στρέψει την προσοχή του σε άλλη κατεύθυνση από εκείνη των συσκευών της κατηγορίας του Oculus Rift, διαθέτοντας στην αγορά τα Oculus Quest και Quest 2, τα οποία είναι ανεξάρτητες, ασύρματες συσκευές, που δεν απαιτούν σύνδεση με PC. Το Quest 2, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 299 δολάρια, κατέγραψε πενταπλάσιες προπαραγγελίες σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ και οι developers είδαν ενίσχυση των πωλήσεων των υφιστάμενων τίτλων τους. 

"Πλέον, αυτό που κάνει κατά κύριο λόγο το Facebook είναι [...] να χτίζουμε πάνω στις πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει άλλοι", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Information, σχετικά με τις φιλοδοξίες του Facebook στον τομέα της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. "Θεωρώ πως είναι πολύ λογικό για εμάς να επενδύσουμε σε βάθος, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού που θεωρώ πως θα αποτελέσει την επόμενη σημαντική πλατφόρμα στον τομέα του computing, αυτό το συνδυασμό επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως θα εξελιχτεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, η οποία εδράζεται στη συνεργασία και τη συνύπαρξη των ανθρώπων".

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1