Νέες αλλαγές ανακοίνωσε σήμερα το Facebook, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αριθμεί πλέον τα 540 εκατομμύρια μέλη. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό είναι η πλήρης ανανέωση των Groups όπου αν και δεν θα αντικαταστήσει τις λίστες φίλων σας, εντούτοις θεωρούνται εξέλιξη τους.

 

Σκοπός του Facebook είναι να μεταφέρει τις ομάδες φίλων/συγγενών σας από τον πραγματικό κόσμο μέσα στην ιστοσελίδα έτσι ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε κάτι που θέλετε με συγκεκριμένο κόσμο. Με το τρόπο αυτό το Facebook φιλοδοξεί να υπάρξει μεγαλύτερη χρήση της υπηρεσίας από χρήστες οι οποίοι θα ήθελαν να είναι σε θέση να μοιραστούν πληροφορίες τους με ένα μικρότερο αριθμό προσώπων και όχι με ολόκληρη τη λίστα φίλων τους.

 

Τα μέλη που αποτελούν μια ομάδα μπορούν να τη διαχειρίζονται και να προχωρούν σε άλλες ενέργειες όπως ομαδικές συζητήσεις, σημειώσεις και επεξεργασία ενός εγγράφου από όλους στα πρότυπα ενός Wiki.

 

Επιπλέον το Facebook ανακοίνωσε τη δυνατότητα να μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ένα zip αρχείο το οποίο θα περιέχει όλες τις πληροφορίες που έχετε ανεβάσει στον λογαριασμό σας. Μόλις επιλέξετε την αντίστοιχη επιλογή το facebook θα δημιουργήσει ένα zip αρχείο το οποίο θα περιέχει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας, τις φωτογραφίες σας, τα μηνύματα τοίχου, videos και λίστες φίλων. Στη συνέχεια θα σας αποστείλει ένα email ενημερώνοντας σας ότι το αρχείο είναι έτοιμο προς κατέβασμα και στη συνέχεια αφού βάλετε τον κωδικό σας, θα μπορέσετε να το μεταφέρετε στον υπολογιστή σας.

 

Link.png Site: Facebook Blog

Video Video: Κατέβασμα Προσωπικών Πληροφοριών |Facebook Groups