Στη προσπάθεια του να καταπολεμήσει τις «ψευδείς ειδήσεις», το Facebook πραγματοποίησε μία ακόμη εξαγορά εταιρείας που ειδικεύεται στην μηχανική εκμάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Mark Zuckerberg εξαγόρασε την Bloomsbury AI, μία εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στην μηχανική εκμάθηση για την κατανόηση της φυσικής γλώσσας σε έγγραφα.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, το Facebook επιθυμεί να βελτιώσει την «έρευνα πάνω στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας» και στις χρήσεις της, ωστόσο όπως επισημαίνει το TechCrunch, η Bloomsbury AI μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ψευδών, κατασκευασμένων ειδήσεων αλλά και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο.

Ο συνδημιουργός της Bloomsbury AI, Sebastian Riedel είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι ξεκινάει τη λειτουργία ενός startup με την ονομασία Factmata, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εργαλείων αντιμετώπισης των πλαστών ειδήσεων. Ενδέχεται λοιπόν η εξαγορά να είναι περισσότερο «acquihire», που αφορά λιγότερο στα προϊόντα μίας εταιρείας, και περισσότερο στο ταλέντο που σχετίζεται με την ανάπτυξη τους.

Όπως και να έχει, η εξαγορά δεν αποτελεί έκπληξη αφού από το Facebook έχουν παραδεχτεί πως άργησαν να εισέλθουν στο «παιχνίδι» της αντιμετώπισης των ψεύτικων ειδήσεων, και παρόλο που το προσωπικό έχει αυξηθεί, η κατάσταση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παίξει κρίσιμης σημασίας ρόλο στον εντοπισμό και στην αφαίρεση των ψεύτικων ή πλαστών ειδήσεων προτού υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά της Bloomsbury AI ενδεχομένως και να έφτασε τα $23 εκατομμύρια με $30 εκατομμύρια.

Engadget