To Facebook πρόκειται σύντομα να αφαιρέσει τα apps του από το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, όπως τα Messenger, Instagram και Facebook app.

Εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι το Facebook θα σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στα apps που ανέπτυξε για το mobile λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Mobile από τις 30 Απριλίου. Από εκεί και πέρα, οι χρήστες των Facebook και Instagram θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα μόνο μέσω του browser στο κινητό τους.

Τα Facebook, Messenger και Instagram βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων δωρεάν εφαρμογών στο Windows Store, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόσους ενεργούς χρήστες θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη.

Όπως και να έχει, η αποχώρηση του Facebook και των υπόλοιπων εφαρμογών δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους χρήστες του mobile λειτουργικού συστήματος της Microsoft, που έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό (από το 2016 ουσιαστικά αν και πολλές εφαρμογές και εταιρείες είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν από την πλατφόρμα από το 2015) ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του. Να θυμίσουμε ότι η Microsoft πρόκειται να σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας τον Δεκέμβριο του 2019.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι χρήστες Windows Phone που αρνούνται να προχωρήσουν… Κάποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συσκευές του είδους το 2019 επειδή προτιμούν τις επιδόσεις της κάμερας σε σχέση με τις σημερινές συσκευές και άλλοι δεν εμπιστεύονται τις Apple και Google. Υπάρχουν και μερικοί μάλιστα που εκτιμούν την… ηρεμία που τους προσφέρει ένα smartphone με λιγότερα apps.

Υπάρχει ένα ενεργό Windows Phone subreddit που έχει ένα εβδομαδιαίο νήμα που ονομάζεται «Is there an app for that?» όπου χρήστες συζητούν και προτείνουν εναλλακτικές λύσεις σε βασικά apps όπως τα Spotify και Facebook Messenger. Πάντως, ακόμα και οι πιο «diehard» χρήστες των Windows Phone/ Mobile δεν γίνεται πια να αγνοούν το γεγονός ότι οι συσκευές τους δεν μπορούν πλέον κάνουν αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν: να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη.   

Engadget

 

  • Like 1
  • Sad 2