Η εταιρεία του Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνει το συνέδριο προγραμματιστών, F8, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η εταιρεία έκρινε ότι «λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με τον COVID-19» ήταν απαραίτητο να ακυρώσει το στοιχείο «πρόσωπο με πρόσωπο» του συνεδρίου F8, αν και έχει προγραμματίσει να φιλοξενήσει κάποιες εκδηλώσεις/ events σε τοπικό επίπεδο και να μεταδώσει ζωντανά το περιεχόμενο σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την «απώλεια» του βασικού μέρους του συνεδρίου.

Τα προηγούμενα χρόνια το Facebook προχωρούσε σε δωρεά μέρους των χρημάτων που αποκόμιζε από τα εισιτήρια σε έναν οργανισμό για την προώθηση της διαφορετικότητας στον τεχνολογικό κλάδο, όμως τώρα, επειδή ακυρώθηκε το βασικό μέρος του συνεδρίου θα προχωρήσει σε απευθείας δωρεά $500 χιλιάδων.

Εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώθηκε ήδη το φετινό συνέδριο MWC (Mobile World Congress) ενώ πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Sony και Microsoft απέσυραν τη συμμετοχή τους από το συνέδριο GDC (Game Developers Conference που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στα μέσα του ερχόμενου μήνα. Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει με τα συνέδρια Microsoft Build και Google I/O που είναι προγραμματισμένα για την Άνοιξη.

F8.thumb.jpg.9e849073d35c965fdca3150a49c09eb6.jpg

Engadget