Μία μικρή προσθήκη η οποία ίσως επιτρέψει σε κάποιους, να εκφράσουν ανοιχτά τα αισθήματά τους και να δείξουν πόσο πολύ σκέφτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η πανδημία έχει αναγκάσει τους πάντες να παραμείνουν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα έχει κάνει σχεδόν ανέφικτη την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να έρθουν κοντά σε αυτούς που αγαπάνε. Σε μία δύσκολη στιγμή για όλους, το Facebook ελπίζει με το νέο Care reaction να βοηθήσει κάποιους να δείξουν το πόσο πολύ νοιάζονται για τους δικούς τους ανθρώπους.

Το Care reaction θα προστεθεί τόσο στην εφαρμογή όσο και στο website ενώ αυτό θα έχει τη μορφή του κλασσικού κίτρινου χαρακτήρα που βλέπουμε και σε άλλα reactions με τη διαφορά ότι στα χέρια του θα κρατάει μία καρδιά. Την ίδια στιγμή οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και ένα νέο reaction μωβ καρδιάς, πατώντας παρατεταμένα το ήδη υπάρχον reaction καρδιάς.

Ο Alexandru Voica, διευθυντής επικοινωνίας του Facebook δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μία δύσκολη περίοδος και θέλαμε οι άνθρωποι να μπορούν να δείξουν την υποστήριξή τους με τρόπους που επιτρέπουν στους φίλους και την οικογένειά τους να γνωρίζουν ότι τους σκέφτονται.

Προφανώς ένα νέο reaction δεν θα σώσει ζωές, ούτε θα δώσει λύση στα προβλήματα που αυξάνονται καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά, το Facebook έχει 2.5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και τουλάχιστον μερικοί από αυτούς θα αισθάνονται λίγο καλύτερα, επιλέγοντας αυτό το reaction στις δημοσιεύσεις των δικών τους ανθρώπων.

Engadget