Πέρυσι, από το ετήσιο συνέδριο για προγραμματιστές του Facebook, F8, ανακοινώθηκε το Facebook Dating, σε μία προσπάθεια του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο να ανταγωνιστεί το Hinge ή ακόμα και το Tinder.

Με το app Facebook Dating, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη του κοινωνικού δικτύου να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό «προφίλ για ραντεβού» που είναι ορατό μόνο σε άτομα που δεν ανήκουν στους φίλους του, αλλά μόνο σε εκείνους που έχουν επίσης τέτοιο προφίλ και χρησιμοποιούν την ίδια λειτουργία. Το Facebook, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, και αξιοποιώντας τα δεδομένα που έχει στην διάθεση του από τον χρήστη, αναλαμβάνει το «ταίριασμα» δύο ανθρώπων.

Μέχρι πρόσφατα, το Facebook Dating ήταν διαθέσιμο μόνο σε πέντε χώρες, στην Αργεντινή, στην Κολομβία, στο Μεξικό, στην Ταϊλάνδη και στον Καναδά, όμως στο φετινό συνέδριο F8 ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία επεκτείνεται σε δεκατέσσερις ακόμα χώρες, και πιο συγκεκριμένα στην Βραζιλία, στην Βολιβία, στην Χιλή, στο Εκουαδόρ, στην Γουιάνα, στην Παραγουάη, στο Περού, στην Ουρουγουάη, στο Λάος, στην Μαλαισία, στις Φιλιππίνες και στην Σιγκαπούρη, στο Βιετνάμ και στο Σουρινάμ. Το Facebook Dating πρόκειται να λανσαριστεί στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

secret.jpg.33fdff6f47719fecadfcdde4e0467f30.jpg

Όμως με το παραπάνω χαρακτηριστικό, δεν ήταν δυνατό να γνωρίζετε ποιος ή ποια από τους φίλους σας ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι περισσότερο με εσάς. Με το νέο χαρακτηριστικό του Facebook Dating που έχει την ονομασία «Secret Crush» το Facebook θέλει να βοηθήσει τους χρήστες που ήδη γνωρίζονται μεταξύ τους να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης έως και εννέα φίλων στην λίστα «Secret Crush» –ακόμα και αν δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο «προφίλ για ραντεβού» για την ενεργοποίηση του Facebook Dating. Τότε, θα λάβουν μία ειδοποίηση που τους επιτρέπει να μάθουν ότι αρέσουν σε κάποιον, χωρίς όμως να γνωρίζουν σε ποιον. Μόνο αν και ο δεύτερος χρήστης συμπεριλάβει στην δική του λίστα «Secret Crush» τον άλλον, θα μπορούν και οι δύο να γνωρίζουν για τις προθέσεις του άλλου. Όπως επισημαίνει το Facebook, σε διαφορετική περίπτωση -δηλαδή αν αυτός που σας ενδιαφέρει δεν χρησιμοποιεί το Dating και δεν ενεργοποιήσει το «Secret Crush» ή δεν σας έχει προσθέσει στην δική του λίστα- δεν θα μάθει ποτέ για εσάς και το «κόλλημα» σας θα παραμείνει μυστικό.

Engadget

The Verge

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1