Την αναπαραγωγή βίντεο επιθυμεί να κάνει μία ομαδική εμπειρία το Facebook το οποίο μετά από εντατικές δοκιμές, κάνει διαθέσιμη σε όλα τα Facebook Groups, τη λειτουργία Watch Party.

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στον διαχειριστή ενός Facebook Group να διοργανώσει κάτι σαν μια μικρή εκδήλωση εντός της ομάδας κατά την οποία ένα βίντεο γίνεται αναπαραγωγή,  με όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην ομάδα να μπορούν να βλέπουν το ίδιο περιεχόμενο και να σχολιάζουν σε πραγματικό χρόνο. Στην ουσία το Watch Party  δε διαφέρει πολύ από ένα Facebook Live μόνο που αντί μιας ζωντανής μετάδοσης, γίνεται αναπαραγωγή ενός ή αρκετών βίντεο σερί σε μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών.

Σύμφωνα με το εισαγωγικό βίντεο που δημοσίευσε το Facebook,  η λειτουργία Watch Party είναι αρκετά εύκολη στο να δημιουργηθεί αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο διαχειριστής του group είναι να την επιλέξει μέσα από τις διαθέσιμες επιλογές στον τοίχο του. Στη συνέχεια θα πρέπει προσθέσει τα βίντεο που θέλει να αναπαραχθούν και μόλις μερικά άτομα  συνδεθούν στη μίνι αυτή εκδήλωση, το stream ξεκινά. Το βίντεο συγχρονίζεται για όλους τους συμμετέχοντες ενώ οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν πίσω ή μπροστά το βίντεο και πάλι για όσους το βλέπουν. Ακόμα μπορούν να προσθέσουν νέα βίντεο ακόμα και αν το streaming έχει ξεκινήσει.

9wIexkng.jpg.a62a655e4ed5b3dc472fa3ce38932906.jpg

Νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν κατά τη δοκιμαστική περίοδο είναι η δυνατότητα οι θεατές να προτείνουν βίντεο στο διαχειριστή ο οποίος μπορεί με ένα απλό κλικ μπορεί να τα αποδεχθεί ή όχι.  Επιπλέον κάθε Watch Party μπορεί να έχει πολλαπλούς διαχειριστές με τον καθένα να προσθέτει τα βίντεο που επιθυμεί στη μετάδοση.

Για την ώρα η λειτουργία παρέχεται μόνο στα Facebook Groups  και όχι σε σελίδες,  κάτι που όμως βρίσκεται για την ώρα σε στάδιο εσωτερικών δοκιμών, και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε όλους τους επόμενους μήνες.

TechCrunch