Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα το Facebook Pay, ένα ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που επιτρέπει την αποστολή χρημάτων σε ιδιώτες από όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες του, όπως είναι τα Messenger, Instagram και WhatsApp, καθώς και τις αγορές προϊόντων από επιλεγμένες σελίδες και επιχειρήσεις στο Facebook Marketplace.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις ένας χρήστης προσθέσει τη μέθοδο πληρωμής που προτιμά, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook Pay για οικονομικές συναλλαγές σε όλες τις εφαρμογές του Facebook –και στο Marketplace- αφού πρώτα ενεργοποιήσει την δυνατότητα σε κάθε app. Το Facebook ανακοίνωσε ότι το Pay θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα μόνο για όσους χρησιμοποιούν τα Facebook Marketplace και Messenger αρχικά, και μόνο για τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγο καιρό αργότερα, το Facebook Pay θα είναι διαθέσιμο και για τους χρήστες των WhatsApp και Instagram.

Η εταιρεία λέει πως το Facebook Pay λειτουργεί με τις περισσότερες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες καθώς και με PayPal και πως η επεξεργασία των πληρωμών πραγματοποιείται σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι PayPal και Stripe καθώς και με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα επισημαίνει, ότι το Facebook Pay δεν σχετίζεται με τις προσπάθειες της στον χώρο των κρυπτονομισμάτων (Libra και wallet Calibra). 

Facebook-Pay.jpg.86043eb44b346522bf16c5cc027692f7.jpg

Με την πληθώρα τρόπων που υπάρχουν σήμερα για να πραγματοποιούν οι χρήστες τις οικονομικές συναλλαγές τους, ορισμένοι θα αναρωτηθούν για το νόημα της ύπαρξης του Facebook Pay στο σημερινό τοπίο. Το πιθανότερο, υποστηρίζουν κάποιοι, είναι να δημιουργηθεί μία βάση χρηστών Facebook Pay στο Marketplace αλλά μέχρι εκεί, καθώς υπάρχουν πολλές άλλες δοκιμασμένες λύσεις για την πραγματοποίηση των οικονομικών συναλλαγών σας. Ορισμένοι, λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας που σχετίζονται με το Facebook επίσης είναι σκεπτικοί και επιφυλακτικοί. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

TechCrunch