Αν και πήρε λίγο περισσότερο χρόνο, τελικά ήρθε ως επιλογή και για τις φορητές συσκευές.

Από το 2017, το Facebook επιτρέπει τη χρήση ενός hardware κλειδιού ασφαλείας για την ταυτοποίηση δύο παραγόντων του χρήστη. Σε φορητές συσκευές, ωστόσο, υπήρχαν ως επιλογές η ταυτοποίηση μέσω app ή μέσω προσωρινού κωδικού SMS. Αυτό αλλάζει σήμερα, καθώς το Facebook θα υποστηρίζει hardware κλειδιά ασφαλείας τόσο σε υπολογιστές όσο και Android & iOS συσκευές.

facebook-kleidi-asfaleias-2.gif.0a6f2f06c452a4db1e65ac63744a21d3.gif

Συνήθως αυτά τα hardware κλειδιά ασφαλείας είναι μικρά USB sticks που συνδέονται απευθείας με τον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή για την ταυτοποίηση του χρήστη είτε για μια online υπηρεσία είτε για μια εφαρμογή. Δεδομένου ότι ένας hacker θα έπρεπε να έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο USB-κλειδί ασφαλείας, αυτός ο τρόπος πιστοποίησης θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους για την προστασία των διαδικτυακών δεδομένων του χρήστη. Μάλιστα, οι περισσότερες εταιρίες συστήνουν σε άτομα που στοχεύουν συχνά οι hackers, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και ακτιβιστών, να χρησιμοποιούν αυτά τα κλειδιά. Η εταιρία Yubico κατασκευάζει τέτοια κλειδιά τόσο για iPhone όσο και Android ενώ και η Google έχει τη δική της σειρά κλειδιών ασφαλείας.

Όταν ο χρήστης πάρει στα χέρια του ένα τέτοιο κλειδί, η ρύθμιση του Facebook είναι απλή. Ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στην ενότητα «Ασφάλεια & Είσοδος» εντός των γενικών ρυθμίσεων της εφαρμογής. Από εκεί, υπάρχει επιλογή για την ενεργοποίηση ταυτοποίησης δύο παραγόντων με hardware κλειδί ασφαλείας.