Σε περίπτωση που σας εμφανιστεί η επιλογή αυτόματα ή λάβετε κάποιο σχετικό email, συνιστάται να το ενεργοποιήσετε

Μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας φαίνεται πως προσθέτει σταδιακά η Meta στους Facebook λογαριασμούς, καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές από χρήστες του εξωτερικού πως λαμβάνουν ενημερωτικά email που παροτρύνουν την ενεργοποίηση του Facebook Protect.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα, η εταιρεία απαιτεί την ενεργοποίηση της λειτουργίας μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν ο χρήστης δεν την ενεργοποιήσει στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα, δε θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του μέχρι να την ενεργοποιήσει.

facebook-protect-mail.jpg

Μπορεί η κίνηση να φανεί κάπως επιθετική για μερικούς, αλλά η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την ασφάλεια για χρήστες με μεγάλο κοινό, επιτρέποντας στους χρήστες που έχει στη λίστα του να ενεργοποιήσουν two-factor authentication. Τη σχετική ειδοποίηση έλαβαν και άτομα του τεχνολογικού χώρου που δεν έχουν πολλούς ακολούθους στο Facebook συγκεκριμένα, αλλά έχουν επιρροή μέσω των ιστοσελίδων, στις οποίες δημοσιεύουν τα άρθρα τους.

Παρόλο που η λειτουργία δεν φαίνεται να είναι ακόμη διαθέσιμη στη χώρα μας, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τα την ενεργοποιήσετε:

  • Στην ιστοσελίδα του Facebook μέσω browser, πατήστε το βελάκι πάνω δεξιά (hamburger μενού σε smartphone)
  • Ρυθμίσεις και απόρρητο -> Ρυθμίσεις

  • Ασφάλεια και σύνδεση

  • Εδώ θα πρέπει να εμφανιστεί η επιλογή Facebook Protect, η οποία θα είναι απενεργοποιημένη

Αφού το επιλέξετε, ακολουθήστε τα βήματα που θα σας εμφανιστούν. Αν έχετε κάποιον περίπλοκο κωδικό και two-factor authentication ενεργοποιημένο, είστε έτοιμοι. Αν δεν έχετε λάβει κάποιο σχετικό email και κάνετε τα παραπάνω βήματα και έχετε απενεργοποιημένο το two-factor authentication, είναι μια καλή ευκαιρία να το ενεργοποιήσετε.