Μπορεί το τμήμα VR της Meta, Reality Labs να μην αποκαλύπτει τον αριθμό των Quest 2 headsets που έχει πουλήσει έως σήμερα, ωστόσο το συμπέρασμα είναι ότι τελευταία το headset έχει γίνει δημοφιλέστερο από ποτέ.

Την ημέρα των Χριστουγέννων στα τέλη του 2021, το Oculus app βρέθηκε στην κορυφή των charts του App Store τα Apple για πρώτη φορά. Από ότι φαίνεται, το Oculus Quest 2 βρέθηκε στη κορυφή των προτιμήσεων όσων ήθελαν να κάνουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα στους φίλους και στους αγαπημένους τους.

Ένα ακόμη στοιχείο -μάλλον διασκεδαστικό- που δείχνει πόσο δημοφιλή έχουν γίνει τα headsets εικονικής πραγματικότητας τελευταία αφορά τις… αξιώσεις για αποζημίωση σύμφωνα με την ασφαλιστική Aviva. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι αξιώσεις για αποζημίωση αυξήθηκαν κατά 31% την περασμένη χρονιά και σχεδόν κατά 68% σε σχέση με το 2016. Το 2021, κατά μέσο όρο μία σχετική με τα headsets εικονικής πραγματικότητας αξίωση για αποζημίωση έφτασε τις £650 (περίπου €776) με τα περισσότερα ατυχήματα να αφορούν σπασμένες τηλεοράσεις.

«Καθώς γίνονται όλο και δημοφιλέστερα τα gadgets και τα παιχνίδια, πολλές φορές βλέπουμε (αυτή τη τάση) από τις αξιώσεις των πελατών μας» δήλωσε η Kelly Whittington της Aviva στην εφημερίδα The Guardian. «Στο παρελθόν, έχουμε δει παρόμοιες τάσεις, οι οποίες σχετίζονταν με κονσόλες και χειριστήρια, με παιχνίδια φυσικής κατάστασης ή ακόμα και με fidget spinners».

Σχεδόν ενάμιση μήνα μέσα στο 2022, και η Aviva βρέθηκε να επεξεργάζεται έναν αριθμό από αξιώσεις για αποζημίωση που σχετίζονται με headsets εικονικής πραγματικότητας, με την ασφαλιστική μάλιστα να λέει πως περιμένει ο αριθμός να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του έτους. Άγνωστο πάντως για την ώρα πόσα VR headsets βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών. Ειδικότερα για το Quest 2, αν μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας κάποιον αριθμό, προέρχεται από μία εκτίμηση του Cristiano Amon, CEO της Qualcomm, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 είχε δηλώσει ότι οι αποστολές του Quest 2 της Meta είχαν φτάσει περίπου τις 10 εκατομμύρια.