Στα 10 δισ. δολάρια υπολογίζεται η αποτίμηση της ιστοσελίδας.

Μερίδιο 1,96% έναντι 200 εκ. δολαρίων πώλησε σε ρωσική διαδικτυακή εταιρεία η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μια κίνηση που ανεβάζει την αποτίμησή της στα 10 δισ. δολάρια.

 

Ο επικεφαλής της δημοφιλούς ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από «την εξαιρετική ανάπτυξη και τα οικονομικά επιτεύγματα» της ρωσικής Digital Sky Technology.

 

Η DST αυτή τη στιγμή διαθέτει αρκετές επενδύσεις σε διαδικτυακές εταιρείες σε όλη τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

 

Η αμερικανική Facebook, που διαθέτει 200 εκ. μέλη παγκοσμίως, ανέφερε ότι η DST δεν θα εκπροσωπείται στο διοικητικό της συμβούλιο, ούτε θα έχει ειδικά δικαιώματα.

 

«Η επένδυση αυτή καταδεικνύει την συνεχιζόμενη επιτυχία της Facebook όσον αφορά τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου διασύνδεσης των ανθρώπων», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν και προσεγγίσεις και από άλλες εταιρείες, αλλά η DST ξεχώριζε λόγω της παγκόσμιας προοπτικής που διαθέτει.

 

Από το σύνολο των σελίδων που υπάρχουν στο Διαδίκτυο στη ρωσική γλώσσα, η DST απολαμβάνει ποσοστό άνω του 70%.

 

Μερικές από τις ιστοσελίδες στις οποίες είναι μέτοχος περιλαμβάνουν τις Mail.ru, Forticom και vKontakte.Πριν από δύο χρόνια, η Facebook είχε παραχωρήσει μερίδιο 1,6% στη Microsoft, έναντι τιμήματος 240 εκ. δολαρίων.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr