Με την πολιτική μεταφοράς δεδομένων της εταιρείας να κάνει βήματα για να βελτιωθεί

Πλέον τα εργαλεία μεταφοράς δεδομένων του Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν ολοκληρωμένες δημοσιεύσεις και όχι μόνο το επισυναπτόμενο περιεχόμενο, όπως γινόταν στο παρελθόν. Μετά από αναβάθμιση, τα εργαλεία επιτρέπουν εξαγωγή σημειώσεων και δημοσιεύσεων σε Google Docs, Blogger και Wordpress. Όσοι τυχόν διατύπωναν τις σκέψεις τους στο Facebook, τώρα μπορούν να τις μεταφέρουν στην ιστοσελίδα τους σχετικά πολύ εύκολα.

Όπως είναι αναμενόμενο, το Facebook θα σας ζητήσει να επανεισάγεται τον κωδικό σας και να κρυπτογραφήσετε το περιεχόμενο κατά την επεξεργασία των δεδομένων. Το εργαλείο βρίσκεται στις Ρυθμίσεις -> Οι πληροφορίες σας στο Facebook.

DataPortabilityPosts_EN_960_v001.gif.b827cf802e9008fa4275b7195c3892be.gif

Η εταιρεία δε διστάζει να αποκαλύψει τον λόγο πίσω από αυτή τη κίνηση, καθώς έχει σκοπό να "αναπτύξει συζητήσεις" με κυβερνήσεις, developers και άλλους χρήστες για την ιδέα μετακίνησης δεδομένων. Το Facebook θέλει να είναι ξεκάθαρο και ελπίζει να προβλέψει τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς που θα απαιτούν πρόσβαση σε δεδομένα. Η εύκολη εξαγωγή δεδομένων είναι θετικό βήμα, αλλά δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό πρόβλημα του Facebook.