Το δημοφιλές Instagram προχωρά στα αποκαλυπτήρια μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία Layout η οποία χωρίς καμία έκπληξη, έχει να κάνει με φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα το Layout σας επιτρέπει να συνδυάσετε πολλαπλές φωτογραφίες σε μία εικόνα, μέσω μιας διαδικασίας η οποία «είναι διασκεδαστική ενώ σας δίνει παράλληλη και ένα νέο τρόπο να εξασκήσετε τη δημιουργικότητά σας».

 

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, το Layout διαβάζει το φάκελο με τις φωτογραφίες που έχετε κάνει λήψη με το smartphone σας, και εμφανίζει μια προεπισκόπηση του τελικού αποτελέσματος, όσο εσείς επιλέγετε τις εικόνες που θέλετε. Για να βρείτε μάλιστα τις φωτογραφίες στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Faces, έτσι ώστε να εμφανιστούν οι σχετικές φωτογραφίες.

 

Η τοποθέτηση των φωτογραφιών και η μετακίνησή τους γίνεται με drag and drop, pinch to zoom και άλλα gestures σε συνδυασμό με τη δυνατότητα περιστροφής, προκειμένου να ορίσουμε το μέγεθος κάθε φωτογραφίας και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

 

2015-03-24_1022.jpg

 

Κάθε "Laoyout" που δημιουργείται, στην ουσία λέει μια ιστορία και γι'αυτό το λόγο το Instagram προσθέτει τη λειτουργία Photo Booth η οποία ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να κάνετε άμεσα λήψη φωτογραφιών που βλέπετε.

 

Η εφαρμογή αρχικά είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone, με την έκδοση για Android να ακολουθεί όχι άμεσα αλλά «τους επόμενους μήνες».

 

File.png Download: Instagram Layout για iPhone

Link.png Site: Instagram