Η επιλογή μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να χαθούν λειτουργίες της υπηρεσίες

Αν και το Messenger πρόσθεσε end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE) το 2016 σε δοκιμαστικό στάδιο, όταν ακόμα ονομαζόταν Facebook Messenger, πλέον η λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, με επιλογή για ενεργοποίηση σε συζητήσεις με ένα ή πολλά άτομα (group chats), όπως και κλήσεις. Η Meta έκανε λόγο να ενεργοποιήσει αυτόματα E2EE ως προεπιλογή, αλλά αυτό μπορεί να γίνει από το επόμενο έτος, με κάποιες ρυθμιστικές αρχές να υποστηρίζουν πως αυτό αυτό θα έβλαπτε τη δημόσια ασφάλεια.

Υπάρχουν δύο τρόποι για τους χρήστες του Messenger να ασφαλίσουν τις συνομιλίες τους. Η πρώτη είναι μέσω της λειτουργία εξαφάνισης (vanish mode), κάνοντας swipe προς τα πάνω σε μια υπάρχουσα συνομιλία, επιλέγοντας ποια μηνύματα θα εξαφανιστούν όταν κλείσει το παράθυρο συνομιλίας. Η δεύτερη είναι μέσω του εικονιδίου κλειδαριάς, όταν ξεκινάει μια νέα συνομιλία.

Reactions_Android.jpg

Πέρα από τη διάθεση κρυπτογράφησης, το Messenger πρόσθεσε κάποιες ακόμη λειτουργίες. Πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν GIF, αυτοκόλλητα, αντιδράσεις και απαντήσεις σε σχόλια, σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες. Επιπλέον, οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες υποστηρίζουν εμβλήματα (badges) για πιστοποιημένους λογαριασμούς.

Τέλος, μπορεί να γίνει και αποστολή πολυμέσων, ενώ αναμένεται να διατεθεί ειδοποίηση αν γίνει καταγραφή (screenshot) της συνομιλίας, όπως γίνεται και στο Snapchat.

Notifications_iOS__Disappearing.jpg

  • Thanks 1