Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το WhatsApp έκανε γνωστό ότι πρόκειται να προσθέσει αντιδράσεις σε μηνύματα στην πλατφόρμα του μέσω emojis.

Αυτή η προσθήκη επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν τα συναισθήματα τους στο διάβασμα ενός μεμονωμένου μηνύματος, χωρίς να χρειάζεται να αποστείλουν κάποιο ξεχωριστό emoji με τη μορφή μηνύματος.

Αν και η υπηρεσία της Meta ανακοίνωσε τις αντιδράσεις (reactions) μαζί με το νέο χαρακτηριστικό «κοινότητες» (communities), εντούτοις ο εκπρόσωπος της Meta, Joshua Breckman δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι οι «αντιδράσεις» θα είναι διαθέσιμες για όλες τις συζητήσεις-συνομιλίες όταν λανσαριστούν «σύντομα». Το χαρακτηριστικό αρχικά θα περιορίζεται σε έξι emojis (τα οποία ωστόσο απεικονίζουν τις βασικότερες αντιδράσεις) ωστόσο όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του WhatsApp, Will Cathcart, μελλοντικά θα υποστηρίζονται όλα τα emojis και χρωματική τόνοι δέρματος.

Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι θα επιτρέπεται ο διαμοιρασμός μεγαλύτερων αρχείων, με μέγιστο μέγεθος τα 2GB όταν το όριο προηγουμένως ήταν μόλις 100MB. Επίσης, οι ταυτόχρονοι χρήστες για βιντεοκλήσεις αυξήθηκαν από τους 8 στους 32, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εποχή της πανδημίας που έχει επιβάλλει την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση σε πολλές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  • Like 1