Κάνοντας τη διαδικασία σύνδεσης σε web browsers ακόμη πιο ασφαλές

Ένα ακόμα βήμα για την ασφάλεια σύνδεσης μέσω web browser σε desktop έκανε το WhatsApp, καθώς σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν βιομετρικό έλεγχο στο κινητό τους, οπότε θα πρέπει να ξεκλειδωθεί πρώτα η εφαρμογή στο κινητό πριν γίνει η σύνδεση του λογαριασμό.

Η εταιρεία δήλωσε πως το νέο σύστημα έχει σκοπό να αποτρέψει τη σύνδεση λογαριασμών σε οποιονδήποτε υπολογιστή, σε περίπτωση που αποκτήσουν με κάποιον τρόπο έλεγχο σε κινητό που δεν τους ανήκει (κάτι που θα έδινε πρόσβαση στο ιστορικό μηνυμάτων αλλά και επαφών).

Το νέο μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε οποιαδήποτε iPhone συσκευή τρέχει iOS 14 και περιέχει είτε Touch ID είτε Face ID, ενώ σε Android συσκευές θα ενεργοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει βιομετρικό έλεγχο κατά τη σύνδεση. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιο από τα παραπάνω μέτρα, εκτός κι αν απενεργοποιήσουν πλήρως τον βιομετρικό έλεγχο από τη συσκευή. Όσοι τυχόν τον έχουν ήδη απενεργοποιήσει (ή δεν υποστηρίζει η συσκευή τους) θα συνδέονται όπως και τώρα.

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη χρήση βιομετρικών μέτρων ασφαλείας σε μοντέρνα smartphone, το σύστημα δεν θα συλλέγει πληροφορίες ούτε και θα έχει πρόσβαση στο δακτυλικό σας αποτύπωμα. Απλά θα χρησιμοποιεί τα ίδια API για βιομετρικά δεδομένα όπως και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στο σύστημα, για να προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας.

Κοινώς, με τον ίδιο τρόπο που η ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος χρησιμοποιεί κάποια δεδομένα σας για να συνδεθείτε στην web banking εφαρμογή, έτσι και το νέο σύστημα του WhatsApp δε θα έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες. Τέλος, η σχετική ενημέρωση αναμένεται μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες για συμβατές συσκευές.

  • Like 1