Η γνωστή υπηρεσία messaging λειτουργεί σε ποικιλία λειτουργικών συστημάτων ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows Phone αλλά και ορισμένων παλαιότερων εκδόσεων του Android και του iOS.

Στην ιστοσελίδα του, το WhatsApp επιβεβαίωσε ότι τώρα θα υποστηρίζει όσες συσκευές «τρέχουν» την έκδοση του λειτουργικού συστημάτων Android 4.0.3 ή νεότερη, iOS 9 ή νεότερη καθώς και επιλεγμένα κινητά που τρέχουν την έκδοση KaiOS 2.5.1 ή νεότερη συμπεριλαμβανομένων των JioPhone και JioPhone 2.

Κάποιες παλαιότερες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, το app θα συνεχίσει να λειτουργεί σε συσκευές που τρέχουν το Android 2.3.7 ή παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος καθώς και σε συσκευές που τρέχουν το iOS 8 ή παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Apple για το iPhone μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2020. Από σήμερα ωστόσο, 31 Δεκεμβρίου του 2019, το app δεν θα λειτουργεί σε συσκευές που τρέχουν Windows Phone.

Το WhatsApp προειδοποιεί τους χρήστες ότι χαρακτηριστικά του app θα σταματήσουν να λειτουργούν κάποια στιγμή μετά τις παραπάνω ημερομηνίες. Η δημιουργία επίσης νέων λογαριασμών ή το re-verification των υφιστάμενων λογαριασμών έχει ήδη αποκλειστεί στα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα. Λάβετε υπόψη σας ότι εφόσον μεταφέρεται τον λογαριασμό WhatsApp σας σε κάποια νεότερη συσκευή, δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε το ιστορικό των συζητήσεων ή συνομιλιών σας μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών. Παρόλα αυτά, μπορείτε να προχωρήσετε στην εξαγωγή του ιστορικού με την μορφή email attachment, οπότε καλό θα ήταν να το κάνετε σύντομα αν θέλετε να κρατήσετε αντίγραφα των συνομιλιών σας.

Engadget