O CEO του Facebook Mark Zuckerberg κλήθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να δώσει κατάθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού θεσμού, Antonio Tajani.

Ο κ. Tajani μέσω ενός tweet επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αποδέχθηκε την πρόσκληση και η έλευσή του στη βελγική πρωτεύουσα αναμένεται άμεσα, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Zuckerberg θα συναντηθεί με τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων, καθώς και με τους επικεφαλής της Επιτροπής για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, τη Δικαιοσύνη και την Εσωτερική Πολιτική. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη δυνητική επιρροή του Facebook στις εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, καθώς σε πτυχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Παρά το ταξίδι στις Βρυξέλλες και την κατάθεσή του τον Απρίλιο ενώπιον του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο CEO του Facebook δεν είναι πάντοτε πρόθυμος να ανοίξει τα χαρτιά του για το ρόλο της εταιρείας του. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις αρνήθηκε να ενημερώσει τους Βρετανούς πολιτικούς, παρότι απειλήθηκε με επίσημη κλήτευση στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Παρότι έγινε δεκτός θερμά στις Βρυξέλλες ενώ ο Tajani δήλωσε ότι η παρουσία του μπροστά σε εκπροσώπους 500 εκατομμυρίων πολιτών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι επαφές του Zuckerberg θα γίνουν δημόσια.

«Αποδεχθήκαμε την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συνάντηση με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία για τη διεξαγωγή διαλόγου, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να δείξουμε ότι κάνουμε βήματα για τη βέλτιστη προστασία της ιδιωτικότητας των πολιτών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Facebook.

CNET