Το Facebook δοκιμάζει μία νέα επιλογή για την αντίδραση των χρηστών στα σχόλια σε δημόσιες σελίδες, την “καταψήφιση” (θα λέγεται “Downvote”).

Η ιδέα είναι η εισαγωγή ενός καινούριου τρόπου αλληλεπίδρασης με τα αναρτημένα μηνύματα, με τον οποίο οι χρήστες του δικτύου θα υποδεικνύουν ότι περιλαμβάνουν περιεχόμενο ακατάλληλο για δημόσια θέα, είναι αγενή ή επιχειρούν να παραπλανήσουν.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως το “Downvote” δεν θα δηλώνει αποδοκιμασία (“dislike”), αφού στόχος είναι να μπορούν οι χρήστες να αντιδρούν σε σχόλια σε σελίδες το περιεχόμενο των οποίων είναι δημόσιο. “Η δοκιμή γίνεται σε μόνο για μια μικρή ομάδα ανθρώπων στις ΗΠΑ”, αναφέρεται σε δήλωση του Facebook.

Όταν ο χρήστης επιλέξει την “καταψήφιση”, τότε το αντίστοιχο σχόλιο θα κρύβεται. Επίσης, θα μπορεί να επεξηγήσει τον λόγο μέσα από μία σειρά επιλογών αναφοράς, όπως “προσβλητικό”, “παραπλανητικό” και “εκτός θέματος”.

Πάντως, ενώ αυτή η προσθήκη ενδέχεται να συμβάλλει στην αξιολόγηση των σχολίων, η κατάχρησή της ενδέχεται να δημιουργήσει χάος – και η κατάχρησή της κάθε άλλο παρά απίθανη είναι. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος που το Facebook δεν σχεδιάζει να λανσάρει το dislike.

Ρhonearena