Αλλαγές στο πεδίο των εφαρμογών τραπεζών που παρέχουν ανέπαφες πληρωμών, ίσως αποτελέσει η πρόσφατη κίνηση της Eurobank.

Με ενημέρωση της τράπεζας σε πελάτες της, η Eurobank ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στην απενεργοποίηση του Eurobank Wallet σε κινητά Android,  διατηρώντας ως μοναδικό τρόπο ανέπαφων πληρωμών αυτό του Google Pay. Το Wallet της τράπεζας υπάρχει ενσωματωμένο στην android εφαρμογή, την οποία ο χρήστης πρέπει να ανοίξει προκειμένου να προχωρήσει σε ανέπαφη πληρωμή σε φυσικά καταστήματα.Το χρονοδιάγραμμα της Eurobank προβλέπει ότι από τις 7 Φεβρουαρίου, οι χρήστες δεν θα μπορούν να προσθέτουν κάποια κάρτα της τράπεζας στο Eurobank Wallet ενώ από τις 28 Φεβρουαρίου, η εφαρμογή θα καταργηθεί χωρίς να είναι εφικτή η χρήση της για πληρωμή σε φυσικά καταστήματα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Eurobank αποτέλεσε τη δεύτερη συστημική τράπεζα που υποστήριζε το ψηφιακό πορτοφόλι της Google, το οποίο προσφέρει επιπλέον οφέλη και πιο εύκολη λειτουργία με κάθε android smartphone αλλά και για πληρωμές online με επιχειρήσεις που το υποστηρίζουν. Το μειονέκτημα για κάθε τράπεζα που συμμετέχει στο Google Pay είναι η προμήθεια ανά συναλλαγή που χρεώνει η Google, με το ποσοστό πάντως να είναι μικρότερο από αυτό που χρεώνει το Apple Pay. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα -και πάλι για τις τράπεζες- είναι η αδυναμία πρόσβασης σε δεδομένα που αφορούν την συναλλαγή αφού η Google δεν τα κοινοποιεί σε τρίτους.

Μένει να δούμε αν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες που έχουν όλες το δικό τους τρόπο ανέπαφων πληρωμών μέσω android smartphone, θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική με τη Eurobank. Πάντως μέχρι σήμερα, εκτός από τη Eurobank, μόνο η Alpha Bank υποστηρίζει το ψηφιακό πορτοφόλι της Google.

  • Like 4
  • Thanks 1