Δυναμικά συνεχίζει η Revolut, η γνωστή διαδικτυακή τράπεζα η οποία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει σύντομα πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, χωρίς την παρακράτηση προμηθειών.

Στην ουσία αυτό που ανακοίνωσε η Revolut είναι ο λόγος επιτυχίας της startup Robinhood στις Ηνωμένες Πολιτείες,  μεταφέροντας τη συνταγή όμως στην Ευρωπαϊκή αγορά και στα 2 εκατομμύρια πελάτες της που πρόσφατα συμπλήρωσε. Αν και για την ώρα η Revolut δεν έχει δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρουσιάσει τη σχετική υπηρεσία, ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Nik Storonsky, δηλώνει ότι η εταιρεία του «θα προκαλέσει την ίδια αναστάτωση στις επενδύσεις όπως κατάφερε να κάνει με τον τραπεζικό χώρο». Παράλληλα αναφέρει ότι οι «οι χρηματιστές χρεώνουν έως και 5 λίρες ανά συναλλαγή και το περιβάλλον χρήσης των συστημάτων δε διακρίνεται για την ταχύτητα του, προκαλώντας σύγχυση στους καταναλωτές με το σχεδιασμό που διαθέτουν. Για εμάς είναι ξεκάθαρος ο στόχος ενώ τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια».

Σε άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η Revolut σε όσους είναι Premium συνδρομητές της, περιλαμβάνεται και η αγορά δημοφιλών κρυπτονομισμάτων όπως Bitcoin, Litecon και Ethereum μέσα από την εφαρμογή για smartphones ενώ από την αρχή λειτουργίας της έχει ξεχωρίσει για τις ελάχιστες χρεώσεις στις μεταφορές χρημάτων. 

TNW

  • Like 1