Επεκτείνεται τελικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα Super Fast BroadBand, μια δράση που στόχο έχει την αύξηση των συνδέσεων FTTH, επιδοτώντας κάθε νέα σύνδεση με το ποσό των 360 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει τα τέλη εγκατάστασης αλλά και τα μηνιαία τέλη για διάστημα 2 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η δράση ενισχύεται με επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση νέων κουπονιών (vouchers), με τους ενδιαφερόμενους -πολίτες και εταιρείες- να μπορούν να προχωρήσουν στη σχετική δήλωση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα. Όπως συνέβαινε και με την έναρξη του προγράμματος έτσι και τώρα, ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει. Πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος διαθεσιμότητας όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν αρχικά τον ταχυδρομικό κωδικό και στη συνέχεια την οδό (ή τον οικισμό) προκειμένου να ενημερωθούν αν μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά. 

Υπενθυμίζεται ότι η δράση «Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 138.000 συνδρομητές έχουν αξιοποιήση την επιδότηση, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, πληροφορίες της Ναυτεμπορικής ανέφεραν ότι η το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζει την παρουσίαση του SFBB 2, μιας νέας δράσης η οποία θα στηρίζεται σε χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ, με διαφορετικούς όρους όμως εκμετάλλευσης. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την πιθανότητα νέας επιδότησης για τη δομημένη καλωδίωση σε κτήρια (περίπου 120 χιλ.) προκειμένου να διευκολύνεται η εγκατάσταση οπτικών ινών σε κάθε σπίτι.

  • Like 11