Οι προσθήκες και βελτιώσεις συνεχίζονται στο Insomnia, και μετά από την τελευταία αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, είναι ευκαιρία να αναφερθούμε σε μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες που είναι πλέον διαθέσιμες.

Αναζήτηση

Πρώτη είναι η τεράστια αναβάθμιση που είχαμε υποσχεθεί στη λειτουργία της αναζήτησης, η οποία πλέον στηρίζεται σε μια από τις καλύτερες σχετικές τεχνολογίες, η οποία δε διαθέτει τους περιορισμούς που διέθετε το παλαιότερο σύστημα και το οποίο τόσο μας ταλαιπώρησε.

Έτσι η αναζήτηση μπορεί να περιλαμβάνει και δύο χαρακτήρες αλλά ακόμα και ένα χαρακτήρα σε συνδυασμό λέξεων (πχ iPhone X), με τα αποτελέσματα να είναι πάντα σχετικά είτε μιλάμε για άρθρα, θέματα του forum, reviews και φυσικά αγγελίες. Το πόσο καλύτερα είναι πλέον τα αποτελέσματα, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο όπου συγκρίνουμε τα αποτελέσματα σε δύο αναζητήσεις, όπως εμφανιζόντουσαν με τo παλαιότερο σύστημα αναζήτησης και πλέον με το νέο. Άλλα χαρακτηριστικά της νέας αναζήτησης είναι η σχετικότητα των αποτελεσμάτων με βάση τις λέξεις κλειδιά που εισάγει ο χρήστης. Πχ στο ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα στην αναζήτηση της λέξης "κοινότητες", στα αποτελέσματα ο χρήστης θα μπορεί να δει περιεχόμενο στο οποίο αναφέρεται η λέξη "κοινότητα".

Η βελτιωμένη αναζήτηση μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε (εντελώς beta) και μερικά χαρακτηριστικά φιλτραρίσματος τιμών ανάλογα με το προϊόν που ψάχνετε, αν και περιμένουμε κάτι τέτοιο να γίνει πολύ πιο αξιόπιστο το Φθινόπωρο όταν και θα παρουσιαστεί η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Insomnia.

Clubs 

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που έχουν παρουσιαστεί στο Insomnia, είναι η δημιουργία Clubs από τους Insomniacs τα οποία πιστεύουμε επεκτείνουν σημαντικά τη λειτουργία ενός forum και γενικότερα της κοινότητας μας. Θεωρούμε τις επόμενες ημέρες μια πρώτη δοκιμαστική περίοδο για τη λειτουργία των Clubs και σύντομα θα υπάρχει καλύτερος τρόπος για ευκολότερη πρόσβαση και εμφάνιση των δημοφιλέστερων στις σχετικές κατηγορίες.

Όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους Club μπορούν να επισκεφθούν την κεντρική σελίδα της ενότητας στην διεύθυνση

insomnia.gr/clubs

Tι είναι τα Clubs;

Ένας απλός -αν και αόριστος- ορισμός μπορεί να είναι "κάτι σαν τα facebook groups ή τα Xbox Clubs", κομμένο και ραμμένο όμως στα μέτρα του Insomnia και του περιεχομένου που τα μέλη του μοιράζονται. Τα Clubs δεν έρχονται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα Forum αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε μέλη που θέλουν να συζητήσουν συγκεκριμένα θέματα, να μην περιορίζονται από την έλλειψη κατηγορίας είτε απλά να δημιουργούν ένα γενικό θέμα στο οποίο γίνεται το έλα να δεις από χιλιάδες μηνύματα, κάτι που δεν έχει καμία απολύτως αξία για όσους ψάχνουν να βρουν πληροφορία που κάποιος/κάπου/κάποτε ανέφερε σε αυτό το θέμα.

Screenshot_2.thumb.jpg.beed00ac2a1ed40f79f060e250b088c1.jpg

Screenshot_3.jpg.99950b8fbd87a6f48e990e4038c81d91.jpg

Screenshot_4.jpg.74f8a045f32ac31cd1481e9de9c81945.jpg

 

Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να δούμε σχετικά παραδείγματα που φανερώνουν και τη δύναμη των Clubs που μπορείτε να δημιουργήσετε και στα οποία εσείς ή όποιος άλλος επιλέξετε, θα διαχειρίζεστε, φέρνοντας σας στη θέση του Moderator.. Αρκετοί για παράδειγμα μας έχουν ζητήσει τη δημιουργία μιας κατηγορίας forum αποκλειστικά για βιβλία ή για κρυπτονομίσματα, στην οποία όμως δεν προχωρήσαμε εξαιτίας -πιστεύουμε- του περιορισμένου ενδιαφέροντος. Όμως η δημιουργία ενός Club δίνει τη δυνατότητα για διεξαγωγή συζητήσεων γύρω από τα θέματα αυτά και όχι μόνο αφού ένα Club είναι από μόνο του μια μίνι κοινότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι insomniacs. Αυτό άλλωστε είναι που κάνει τη χρήση τους ιδανική για πολλά σενάρια που σίγουρα θα ανακαλύψετε.

Τι μορφή μπορεί να έχει ένα Club;

Ένα Club μπορεί να είναι δημόσιο αλλά και ιδιωτικό. Γενικά παρέχονται 4 διαφορετικές μορφές ιδιωτικότητας που ο δημιουργός του Club μπορεί να επιλέξει κατά τη δημιουργία του. Αναλυτικά ένα Club μπορεί να είναι:

Δημόσιο 
Οποιοσδήποτε μπορεί να δει το club και τις αναρτήσεις του, και μπορεί να συμμετάσχει χωρίς να γίνει μέλος.

Ανοιχτό 
Οποιοσδήποτε μπορεί να δει το club και τις αναρτήσεις του, αλλά μόνο τα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος.

Κλειστό 
Οποιοσδήποτε μπορεί να δει το club και τα μέλη του, ωστόσο μόνο τα μέλη μπορούν να δουν τις αναρτήσεις και να συμμετάσχουν. Οι χρήστες πρέπει να ζητήσουν από έναν διαχειριστή πρόσκληση για να γίνουν μέλη.

Ιδιωτικό 
Μόνο τα μέλη μπορούν να βρουν το club και να δουν τις αναρτήσεις του. Θα πρέπει να γίνει πρόσκληση σε ένα χρήστη από έναν διαχειριστή ώστε να γίνει μέλος.

Τι περιεχόμενο μπορεί να έχει το Club μου;

Blog - Αρθογραφία 
Forum - Συζητήσεις για το κεντρικό θέμα του Club
Ημερολόγιο - Προσθήκη ημερολογιακών γεγονότων γύρω από το κεντρικό θέμα του Club
Gallery - Σχετικές Εικόνες και Βίντεο με δυνατότητα σχολιασμού και αξιολόγησης
Αγγελίες - Αν έχει νόημα η παρουσία τους
Downloads - Αρχεία και ότι σχετικό προς κατέβασμα.

Screenshot_6.jpg.8fd1507a9107aebafb2dc14732e4d3d4.jpg
Κατηγορίες σε Bitcoin Club

Ήδη στη μικρή δοκιμαστική περίοδο των προηγούμενων ημερών έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα Clubs όπως για τα bitcoin, την τρισδιάστατη εκτύπωση, τα drones, Ιnsomniac's desks, World of Warcraft αλλά και γενικού ενδιαφέροντος όπως το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Μερικοί πρώτοι κανόνες

Με βάση το feedback, θα δημιουργήσουμε ένα σχετικό οδηγό χρήσης όμως θα πρέπει να επισημανθεί από τώρα ότι ένα Club δε μπορεί να "αντιγράφει" μια γενική κατηγορία Forum και ως εκ τούτου θα διαγράφεται ενώ σε όλα τα Club ισχύουν πάντα οι κανόνες του site. Σε αυτούς θα προστεθούν αν είναι αναγκαίο και συγκεκριμένες αναφορές για τα Clubs. 

Από την πλευρά μας, θα ενεργοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες διάφορους τρόπους για μεγαλύτερη εμφανισιμότητα των δημόσιων Club σε σχετικές κατηγορίες και σελίδες, είτε μιλάμε για άρθρα είτε για αγγελίες και θέματα στο forum. Το σημαντικότερο δεν είναι να δημιουργήσετε ένα Club με δημοφιλή θέμα, αλλά να είστε σε θέση να το διαχειρίζεστε και να το εμπλουτίζετε με ενδιαφέρον περιεχόμενο που θα είναι χρήσιμο για όσους από την κοινότητα του Insomnia  το βρουν ενδιαφέρον.

Όλα τα παραπάνω είναι πάντα διαθέσιμα και μέσα από το browser του smartphone ή του tablet σας.

Καλό καλοκαίρι!

 

  • Like 15
  • Thanks 1