Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram ανακοίνωσε ότι διέθεσε δύο νέα εργαλεία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του bullying.

Το πρώτο εργαλείο χρησιμοποιεί AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) για να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι το σχόλιο που σκοπεύουν να αναρτήσουν ενδέχεται να θεωρηθεί προσβλητικό. Στην θεωρία, το συγκεκριμένο εργαλείο ενδεχομένως δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να ξανασκεφτεί το σχόλιο του πριν το αναρτήσει δημοσίως. Το δεύτερο εργαλείο, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του Instagram να «περιορίσουν» προβληματικούς followers. Τα σχόλια των followers που βρίσκονται υπό περιορισμό δεν θα εμφανίζονται δημοσίως, εκτός και αν εγκριθούν. Επίσης οι followers που βρίσκονται στην λίστα περιορισμού δεν θα είναι σε θέση να δουν πότε ο χρήστης που ακολουθούν είναι ενεργός ή αν διάβασε τα μηνύματα τους (DMs).

Τα δύο νέα εργαλεία, αποτελούν μέρος της προσπάθειας του Instagram να καταπολεμήσει τον ηλεκτρονικό ή διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying ή online bullying), προσπάθεια που έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από την ώρα που ανέλαβε επικεφαλής ο Adam Moseri στα τέλη της περασμένης χρονιάς. «Έχουμε δεσμευτεί να πρωτοστατήσουμε στην βιομηχανία στον αγώνα ενάντια στο online bullying, και επανεξετάζουμε το σύνολο της εμπειρίας με το Instagram για την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης» δήλωσε ο Adam Moseri.

Instagram.thumb.jpg.3ed7bf5906b278db799b7e63166e9124.jpg

Το Instagram έχει πειραματιστεί με το φιλτράρισμα των αρνητικών σχολίων στο παρελθόν και έχει χρησιμοποιήσει μηχανική εκμάθηση για να καταπολεμήσει το bullying στις φωτογραφίες. Επίσης έχει πειραματιστεί ακόμα και με τα «likes», ώστε να μην είναι ορατά από τους followers στις αναρτήσεις των χρηστών του. Πριν από λίγο καιρό, ο Adam Moseri είχε δηλώσει στο Time ότι το «bullying» θα μπορούσε «να βλάψει την φήμη του Instagram και το brand με τον καιρό» ενώ επιπλέον τόνισε ότι το Instagram είναι πρόθυμο να «λάβει αποφάσεις για να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ασφαλείς, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούν λιγότεροι».

Engadget