Το Instagram συνεχίζει τις δοκιμές που ξεκίνησε στον Καναδά στις αρχές του χρόνου, αφαιρώντας την ένδειξη των likes από τα μηνύματα που ανεβάζουν στο λογαριασμό τους οι χρήστες. 

Χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής των δοκιμών πάνω σε μια τόσο σημαντική αλλαγή, το Instagram αφαιρεί τα Likes από τα μηνύματα χρηστών που μένουν στις 6 παρακάτω χώρες:

  • Ιρλανδία
  • Ιταλία
  • Ιαπωνία
  • Βραζιλία
  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία

Περιέργως, αρκετοί χρήστες του Instagram στον Καναδά όπου και ήταν η πρώτη χώρα στην οποία δοκιμάστηκε η αλλαγή, αναφέρουν ότι η ένδειξη των likes επανεμφανίστηκε στα μηνύματά τους, με το Instagram να επιβεβαιώνει ότι συνεχίζει τις δοκιμές. Αυτό επιβεβαιώθηκε μετά από λίγες ώρες όταν η ένδειξη εξαφανίστηκε και πάλι στους συγκεκριμένους χρήστες.

Instagram-Hide-Like-Counter.png.0e7124a4c450d401c3562b6cc74143e4.png

Ο λόγος που το Instagram σκέφτεται να προχωρήσει σε μια τόσο σημαντική αλλαγή, είναι επειδή επιθυμεί «όσοι ακολουθούν ένα λογαριασμό, να εστιάζουν στη φωτογραφία και τα βίντεο που αυτός διαμοιράζεται και όχι στο πόσα likes έχει.» Με άλλα λόγια όταν η ένδειξη των likes είναι δημόσια, φαίνεται ότι απασχολεί αρκετά ένα μέρος των χρηστών του Instagram αφού το θεωρεί κριτήριο επιτυχίας, μη χάνοντας την ευκαιρία να «πειράξουν» όσους έχουν λογαριασμούς με ελάχιστα Likes, προχωρώντας ακόμα και σε αγορά likes για να κερδίσουν την προσοχή των ακολούθων τους. Έχει παρατηρηθεί ακόμα το φαινόμενοι αρκετοί να διαγράφουν τα μηνύματα που δημοσίευσαν και δεν προσέλκυσαν πολλά likes, προκειμένου να δείχνουν με τα υπόλοιπα μηνύματα ότι ό,τι ανεβάζουν γίνεται επιτυχία.

Techcrunch