Δεν χρειάζεται πλέον να περιορίζεσαι στο μικρό πληκτρολόγιο του smartphone, μπορείς να γράφεις τα μηνύματά σου απευθείας από τον υπολογιστή.

Οι χρήστες του Instagram εδώ και αρκετό καιρό μπορούσαν να δουν τις φωτογραφίες και τα stories των φίλων τους από υπολογιστή, αλλά με την τελευταία αναβάθμιση θα μπορούν επίσης να επικοινωνούν και μαζί τους. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να ανοίξεις το Instagram στον browser και να γράψεις, χωρίς απαραίτητα να έχεις στο ένα χέρι μόνιμα το smartphone. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε μέσω Tweet, η νέα λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη για όλους παγκοσμίως.

Αν στη σπάνια περίπτωση που δεν έχεις ακούσει πότε για την εμπειρία web του Instagram, το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να κάνεις log-in στην επίσημη σελίδα και έπειτα πατώντας στο εικονίδιο πάνω δεξιά που μοιάζει με σαΐτα, να βρεις διαθέσιμα όλα τα μηνύματα. Από εκεί μπορείς να ξεκινήσεις νέες συνομιλίες ή να συνεχίσεις αυτές που έχεις ήδη αρχίσει στο smartphone. Θα μπορείς να στείλεις φωτογραφίες από τον υπολογιστή ή να δεις τα προφίλ των φίλων σου. Επίσης, τα πάντα συγχρονίζονται με την εφαρμογή στο κινητό, ώστε να μη χάνεις καμία ειδοποίηση.

Με το Instagram να μπορεί να στέλνει και ειδοποιήσεις μέσω web, το μόνο πράγμα που απομένει αποκλειστικά διαθέσιμο στο κινητό, είναι η δυνατότητα να προσθέσεις νέες φωτογραφίες στον λογαριασμό σου ή να βάλεις μία νέα ιστορία. Μέσω web θα μπορείς επίσης να ελέγξεις όλη τη δραστηριότητα του λογαριασμού σου και να ακολουθήσεις άλλους χρήστες.

Οι περισσότερες εφαρμογές πλέον έχουν παρουσία στο web για πρόσβαση από υπολογιστή. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν οι εφαρμογές Snapcat και Tik-Tok αφού παραμένουν αποκλειστικά διαθέσιμες μόνο για το smartphone.

Το Instagram αυτή την περίοδο εργάζεται και σε κάποιες άλλες λειτουργίες, όπως το Dark Mode, αλλαγές που αφορούν τη σειρά των δημοσιεύσεων αλλά και ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορείς να δεις με ποιους Instagram χρήστες έχεις τη μικρότερη αλληλεπίδραση.

Tech Radar

  • Like 1