Το Instagram αυξάνει το επίπεδο ιδιωτικότητας για τους χρήστες της γνωστής πλατφόρμας, με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει “Close Friends”. 

Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει τον διαμοιρασμό “Stories” μόνο με κάποιους επίλεκτους ακόλουθους, δηλαδή τους κοντινότερους φίλους, ή άλλες ομάδες. Οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα stories, ενώ το group μπορεί να ορίζεται κάθε φορά από τον χρήστη. Μπορεί δηλαδή να είναι η οικογένεια, οι συμπαίκτες μας σε κάποια ομάδα, οι παιδικοί μας φίλοι, κλπ.

Κάθε story θα μπορεί να είναι προσβάσιμο μόνο από το group που θα επιλέξει ο χρήστης, ενώ ο ορισμός των group γίνεται αποκλειστικά από τον χρήστη, με την έννοια ότι οι ακόλουθοι δεν θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα ένταξής τους. 

dims.jpg.6a62c7883bda759cc9dbaea49f413343.jpg

Το “Close Friends” προς το παρόν θα περιοριστεί στα stories και όχι στις κανονικές αναρτήσεις, αλλά ανάλογα με το feedback και το επίπεδο χρήσης μπορεί να το δούμε να απλώνεται σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του Instagram. Τέλος, είναι δεδομένο ότι από το ίδιο ή παρόμοιο χαρακτηριστικό θα είχε πολλά να ωφεληθεί και το Facebook, στο οποίο άλλωστε ανήκει το Instagram. 

Engadget