Σύντομα, οι χρήστες του Instagram ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι ο αριθμός των followers τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σύντομα στην αφαίρεση bots και ψεύτικών λογαριασμών από την πλατφόρμα του, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των followers ορισμένων χρηστών του. Η εταιρεία που όπως είναι γνωστό ανήκει στο Facebook, και που τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, επισήμανε πρόσφατα σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog της ότι θα αναλάβει δράση ενάντια σε λογαριασμούς με «μη αυθεντικές δραστηριότητες».

«Ξεκινώντας από σήμερα, θα αρχίσουμε να καταργούμε μη αυθεντικά likes, follows ή σχόλια από λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τρίτες εφαρμογές με στόχο την αύξηση της δημοτικότητάς τους. Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία μηχανικής εκμάθησης που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό λογαριασμών που χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες και στην κατάργηση της μη αυθεντικής δραστηριότητας». Το Instagram επίσης προειδοποίησε τους χρήστες που έχουν δώσει πρόσβαση σε τρίτες εφαρμογές που υπόσχονται αύξηση στον αριθμό των followers τους χρησιμοποιώντας bots. Οι συγκεκριμένοι χρήστες θα λάβουν ένα μήνυμα που θα τους ειδοποιεί ότι ανακλήθηκε η πρόσβαση σε τρίτες εφαρμογές και πως θα χρειαστεί να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους.

Η ανακοίνωσε από το Instagram έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Facebook ότι προχώρησε σε κατάργηση περισσότερων του 1,5 δισεκατομμυρίου ψεύτικων λογαριασμών την περίοδο μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου.

1331897852_instagram2.png.c583e7847b3b4c4b21a17df203a6fb26.png

Το Instagram επίσης θα προχωρήσει και στην αφαίρεση διαφημίσεων για υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες την αγορά ψεύτικων followers. «Οι διαφημίσεις υπόκεινται επίσης στους κανόνες της κοινότητας μας, που απαγορεύουν την ανεπιθύμητη δραστηριότητα όπως την συλλογή likes, followers κ.λπ. – επομένως σωστά επισημαίνετε ότι και οι διαφημίσεις που προωθούν αυτές τις υπηρεσίες παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Μη διστάσετε να μας υποδείξετε τέτοιες διαφημίσεις όταν τις δείτε» δήλωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch εκπρόσωπος του Instagram.

Το Instagress, μια δημοφιλής υπηρεσία bot για την αύξηση των likes και των followers «έκλεισε» πέρυσι. Όμως ακόμα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που υπόσχονται να βοηθήσουν τους χρήστες να αυξήσουν το κοινό τους εύκολα και «αυτόματα». Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του έτους, και όταν το Twitter ξεκίνησε να «καθαρίζει» την πλατφόρμα του από bots και ψεύτικους λογαριασμούς, σημειώθηκε σημαντική πτώση στους ενεργούς χρήστες του, της τάξης του ενός εκατομμυρίου.

The Next Web