Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι για να "δημιουργήσουν μια ασφαλέστερη και πιο προσωπική εμπειρία για νέους ανθρώπους"

Την ημερομηνία γέννησής τους θα πρέπει να παρέχουν οι χρήστες του Instagram, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ζητήσει καταχώρηση των στοιχείων με το που ανοίξει κάποιος την εφαρμογή της.

Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, θα πρέπει να δώσουν την ημερομηνία γέννησης, καθώς διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με προειδοποιητικά μηνύματα σε posts και θα ζητάει την ημερομηνία πριν προβληθεί το περιεχόμενο. Το σχετικό μήνυμα θα είναι ίδιο με αυτό που προβάλλεται ήδη σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, αλλά τώρα θα απαιτεί επιβεβαίωση της ημερομηνίας γέννησης.

Οι πληροφορίες ηλικίας θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων λειτουργιών ασφαλείας, βοηθώντας να προσφέρουν "τις σωστές εμπειρίες στις σωστές ηλικιακές ομάδες". Τον Μάρτιο ακόμα, το Instagram έκανε αλλαγές αποτρέποντας ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών, ενώ τον περασμένο μήνα, άρχισε να κλειδώνει αυτόματα τους λογαριασμούς χρηστών που είναι 16 ετών και κάτω.

Το Instagram αναπτύσσει νέα συστήματα για να αντιμετωπίσει χρήστες που δίνουν λανθασμένη ημερομηνία γέννησης, χρησιμοποιώντας AI για να υπολογίζει την ηλικία του χρήστη. Από εδώ και πέρα, αν κάποιος εισάγει ηλικία στην οποία το σύστημα του Instagram διαφωνεί, η εφαρμογή θα εμφανίζει ένα νέο μενού για την επιβεβαίωση της ηλικίας.