Μαζί θα επιτραπεί η συνεργασία χρηστών για κοινή δημοσίευση, όπως και νέα Reels effects

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια, αλλά το Instagram θα επιτρέψει τη δημιουργία δημοσιεύσεων από desktop μέσω web browser. Η εταιρεία ετοιμάζει αρκετές επιπλέον αλλαγές που θα εφαρμοστούν 21 Οκτωβρίου, με τους χρήστες παγκοσμίως να μπορούν πλέον να δημοσιεύσουν εικόνες και σύντομα βίντεο (κάτω από ένα λεπτό), απευθείας από τον browser τους. Κάτι σίγουρα χρήσιμο ειδικά για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό τους.

Μαζί θα έρθουν και αλλαγές για τους smartphone χρήστες. Μια νέα δοκιμαστική λειτουργία συνεργασίας "Collabs" που είναι ήδη διαθέσιμη, επιτρέπει σε δύο χρήστες να συν-δημιουργήσουν posts και Reels. Ο χρήστης απλά θα πρέπει να καλέσει κάποιον από την ανάλογη οθόνη επιλογής για να ξεκινήσουν. Οι ακόλουθοι και των δύο χρηστών θα μπορούν να δουν τη δημοσίευση και θα μοιράζονται προβολές, likes και σχόλια.

Μια ακόμη δοκιμαστική λειτουργία θα επιτρέπει την έναρξη μη κερδοσκοπικού εράνου απευθείας από το κουμπί νέα δημοσίευσης, απλοποιώντας τις φιλανθρωπικές προσπάθειες. Τέλος, όλοι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα νέα Reels effects που εστιάζουν στη μουσική και περιλαμβάνουν τα Superbeat (ειδικά εφέ που συγχρονίζουν με τον ρυθμό) και Dynamic Lyrics (τρισδιάστατοι στίχοι που "κυλούν" με το κομμάτι).