Η Meta σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά επιπλέον 10.000 άτομα και να αποσύρει περίπου 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας που δεν έχει καλύψει.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mark Zuckerberg, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες φήμες ότι επίκειται άλλος ένας γύρος απολύσεων. Ο Zuckerberg δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία θα ακυρώσει "projects χαμηλότερης προτεραιότητας", προσθέτοντας ότι "υποτίμησε το έμμεσο κόστος" που σχετίζεται με αυτές τις πρωτοβουλίες.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη της Meta ότι καταργεί περίπου 11.000 θέσεις, καθώς ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης προχωράει σε αυτό που αποκαλεί "έτος αποτελεσματικότητας". Συνδυαστικά, αυτό σημαίνει ότι η Meta έχει ουσιαστικά απολύσει - ή σχεδιάζει να απολύσει - περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της από τα τέλη του περασμένου έτους.

Η μητρική εταιρεία του Facebook δήλωσε ότι αναμένει ότι οι τελευταίες προσπάθειες "αναδιάρθρωσης" θα ξεκινήσουν στις τεχνολογικές ομάδες της τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσουν οι επιχειρηματικές ομάδες της τον Μάιο. «Σε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων, οι αλλαγές αυτές μπορεί να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλους του έτους», έγραψε ο Zuckerberg σε ένα υπόμνημα προς το προσωπικό που στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα. «Τα χρονοδιαγράμματά μας για τις διεθνείς ομάδες θα είναι επίσης διαφορετικά και οι τοπικοί επικεφαλής θα ακολουθήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε».

Σε μια ξεχωριστή κατάθεση στην SEC, η Meta δήλωσε ότι αναμένει ότι τα έξοδα για το σύνολο του έτους 2023 θα κυμανθούν μεταξύ 86 και 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα ποσό μειωμένο από μια προηγούμενη εκτίμηση που έφτανε περίπου τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλο μέρος αυτών των δαπανών οφείλεται σε "μέτρα μείωσης του κόστους" που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων απόλυσης.

Ο Zuckerberg πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών αναδιάρθρωσης, η εταιρεία θα άρει το πάγωμα των προσλήψεων στις διάφορες ομάδες της.

  • Sad 3