Η Meta μοιράστηκε με τους υπαλλήλους της το τελευταίο roadmap που αφορά το hardware που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον γύρω από την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τα πρώτα ολοκληρωμένα γυαλιά AR το 2027. Ενώ η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει και άλλα AR γυαλιά πριν από αυτά, η συσκευή που θα λανσάρει σε τέσσερα χρόνια είναι η ίδια που ο Mark Zuckerberg πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει η "στιγμή του iPhone" της Meta. Δηλαδή, πιστεύει ότι θα μπορούσε να ταρακουνήσει τον κλάδο και να γίνει τόσο δημοφιλής όσο το iPhone. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυαλιά θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν avatars ως ολογράμματα υψηλής ποιότητας που θα τοποθετούνται πάνω στον πραγματικό κόσμο ενώ αναμένεται να είναι αρκετά ακριβά. Οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι τη συσκευή το 2024, προτού φτάσει στο κοινό ως η σειρά "Innovation" της Meta με προηγμένα έξυπνα γυαλιά για τους πρώτους χρήστες. 

Η εταιρεία συζήτησε επίσης τις άλλες συσκευές AR και VR που θα λανσάρει πλτο επόμενο διάστημα. Αυτό το φθινόπωρο, προφανώς θα κυκλοφορήσει μια συνέχεια των Ray-Ban Stories, τα οποία ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Luxottica. Το headset Quest 3, το οποίο αναμένεται να είναι πιο λεπτό και ισχυρό από το Quest 2, θα είναι επίσης διαθέσιμο αργότερα φέτος. Το 2024, η Meta σχεδιάζει επίσης να λανσάρει ένα VR headset με την κωδική ονομασία "Ventura", το οποίο σκοπεύει να διαθέσει "στο πιο ελκυστικό σημείο τιμής στην καταναλωτική αγορά VR". 

Ένα χρόνο μετά από αυτό, το 2025, η Meta σχεδιάζει να λανσάρει την τρίτη γενιά Ray-Ban Stories. Θα διαθέτει μια οθόνη που ονομάζεται "viewfinder" και έχει σχεδιαστεί για να βλέπει εισερχόμενα κείμενα, να σαρώνει κωδικούς QR και να μεταφράζει μηνύματα σε άλλες γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τα γυαλιά με κινήσεις του χεριού και τελικά θα μπορούν να πληκτρολογούν μηνύματα χρησιμοποιώντας ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Επιπλέον, η Meta αναπτύσσει ένα έξυπνο ρολόι που θα συνοδεύει τα συγκεκριμένα γυαλιά.

Η Meta δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας με σχέδια για την κυκλοφορία γυαλιών και headset AR και VR τα επόμενα χρόνια. Η Apple πιστεύεται ότι θα παρουσιάσει τα πολυαναμενόμενα ακουστικά μικτής πραγματικότητας στο WWDC τον Ιούνιο. Αναμένεται να διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως διπλές οθόνες 4K, να μη διατεθεί χειριστήρια και να κοστίζει έως και 3.000 δολάρια. Ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια φθηνότερη έκδοση που θα μπορούν να την αγοράσουν περισσότεροι.

  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1