Χρήστες πληρώνουν για τη διαμονή τους χωρίς να σκοπεύουν να επισκεφθούν το κατάλυμα, με το Airbnb ήδη παράλληλα να προσφέρει δωρεάν καταλύματα για να φιλοξενηθούν 100.000 Ουκρανοί.

Οι άνθρωποι πληρώνουν Airbnb ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν ακραίες οικονομικές δυσκολίες λόγω της ρωσικής εισβολής.

Η πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων ήδη προσφέρει μάλιστα δωρεάν στέγαση σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, αλλά οι χρήστες βρήκαν έναν νέο τρόπο για να βοηθήσουν οικονομικά όσους είτε παραμένουν είτε έχουν παγιδευτεί στη χώρα. Ζευγάρι που έκανε κράτηση για τις 3-10 Μαρτίου στο Κίεβο έγραψε στο Twitter:

Γεια σου Μαρία, η γυναίκα μου και εγώ μόλις κλείσαμε το διαμέρισμά σου για μία εβδομάδα, αλλά φυσικά δεν θα το επισκεφθούμε. Αυτό είναι μόνο για να μπορείτε να λάβετε κάποια χρήματα.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter ανέφερε ότι είχαν κάνει κράτηση για διαμονή μιας εβδομάδας και ενθάρρυνε άλλους να κάνουν το ίδιο. Μάλιστα, οι χρήστες πρότειναν το Airbnb να μειώσει τις χρεώσεις του, οι οποίες συνήθως κυμαίνονται από 3% έως 15%, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να λαμβάνουν όλα τα έσοδα. Κι έτσι έγινε, αφού εκπρόσωπος της Airbnb ανέφερε ότι η εταιρεία θα σταματήσει να λαμβάνει αυτές χρεώσεις για όλες τις κρατήσεις στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή.

Η Airbnb, η οποία πέρυσι έκανε κρατήσεις για 300 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες παγκοσμίως, συνολικής αξίας $46,8 δισεκατομμυρίων, απαριθμεί περισσότερα από 300 ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Ουκρανία. Ο Brian Chesky, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε πως η Airbnb θα επανεξετάσει εάν θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της απόφασης του Vladimir Putin να εισβάλει στην Ουκρανία.

Την περασμένα Δευτέρα η Airbnb δεσμεύτηκε να προσφέρει δωρεάν στέγαση σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Airbnb είχε λάβει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία, με περισσότερους από 260.000 επισκέπτες σε μια σελίδα όπου είναι δυνατό κάποιος να κάνει εγγραφή ως οικοδεσπότης ή να κάνει δωρεά.

Σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση όπως αυτή, νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ερώτημα: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει η Airbnb είναι να παρέχουμε στέγη σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε βράδυ σε όλο τον κόσμο. Εάν θέλετε να δεχθείτε μια οικογένεια προσφύγων, μπορείτε να το δηλώσετε.

Ο Chesky ανέφερε ότι ό ίδιος και οι συνιδρυτές της εταιρείας θα συνεισφέρουν επίσης κάποια από τα δικά τους χρήματα για τον σκοπό αυτό. Ο ίδιος κέρδισε μετοχές αξίας $120 εκατομμυρίων όταν και η Airbnb εισήχθη στο χρηματιστήριο του Nasqaq το 2020, με την τελική αξία αυτών των μετοχών να εξαρτάται από την απόδοση της επιχείρησης την επόμενη δεκαετία.

  • Like 14
  • Thanks 2