Ενδεχομένως και ο Elon Musk να είναι ο γνωστότερος ιδιοκτήτης domain ενός γράμματος στον κόσμο, αφού η πρώτη του εταιρεία X.com έγινε τελικώς η PayPal.

Όμως όταν οι Elon Musk και PayPal ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, το domain παρέμεινε στην ιδιοκτησία της PayPal. Σύμφωνα ωστόσο με ένα πρόσφατο tweet του, ο CEO των SpaceX και Tesla εξαγόρασε το X.com έναντι άγνωστου ποσού από την PayPal. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο κόστισε στον Elon Musk η αγορά του domain, ωστόσο για να πάρετε μία ιδέα, το Z.com πωλήθηκε πριν από τρία χρόνια έναντι 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Όποια και να ήταν η συναλλαγή, φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε σε φιλικό επίπεδο με τον Elon Musk να γράφει στο tweet του ότι ευχαριστεί την PayPal που του επέτρεψε να αγοράσει πίσω το X.com.
https://twitter.com/elonmusk/status/884580654117076992
Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι για την ώρα δεν έχει σχέδια, ωστόσο το domain είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για εκείνον. Και είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος το γιατί: τα $165 εκατομμύρια που κέρδισε από την PayPal, αν και στις μέρες μας για τον Elon Musk είναι ένα αστείο ποσό, τον βοήθησαν να βάλει τα θεμέλια για τις SpaceX και Tesla, που σήμερα αξίζουν $15 δισεκατομμύρια και $50 δισεκατομμύρια αντίστοιχα.

 

Το X.com παραμένει αδρανές, ωστόσο επιβεβαιώθηκε από το Domain Investing ότι το Whois άλλαξε από PayPal σε “Private” και πως το domain μετακινήθηκε από το MarkMonitor στο GoDaddy. Η PayPal δήλωσε σχετικά ότι “είχε την ευχαρίστηση να πουλήσει το domain X.com πίσω στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, Elon Musk”. Αν και το ύψος της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό, υπολογίζεται ότι βρέθηκε στα επτά μεγαλύτερα νούμερα ή και στα οκτώ.

 

Link.png Site: Engadget