Απλώς απατεώνες φαίνεται πως ήταν οι υποτιθέμενοι χάκερ που ζητούσαν λύτρα από την Disney, για να μην κυκλοφορήσουν στο ίντερνετ μία κόπια της ταινίας “Πειρατές της Καραϊβικής 5” που, όπως υποστήριζαν, είχε περιέλθει στην κατοχή τους παραβιάζοντας τα συστήματα της εταιρείας.

Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα από τα site Deadline και The Hollywood Reporter πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ενώ και και ο επικεφαλής της Disney Bob Iger είχε παραδεχθεί πως χάκερ είχαν ζητήσει λύτρα για μία ταινία, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει.

 

Μιλώντας χθες στο Yahoo Finance, ο Iger σημείωσε πως η εταιρεία δεν διαπίστωσε ίχνη παραβίασης, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. "Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε ως αληθινή την απειλή, χωρίς ωστόσο να συμμορφωθούμε στις απαιτήσεις των εκβιαστών", σημείωσε.

 

Πλέον όμως, όπως συμπλήρωσε, η Disney θεωρεί πως δεν είχαν όντως στην κατοχή τους μία κόπια, αφού δεν πραγματοποίησαν την απειλή τους. Υπενθυμίζεται πως για να αυξήσουν πάντως την πίεσή τους, οι χάκερ είχαν επίσης προειδοποιήσει το στούντιο πως, όσο δεν καταβάλλει τα λύτρα, θα “ανέβαζαν” στο ίντερνετ ολοένα μεγαλύτερα αποσπάσματα της ταινίας.

 

Link.png Site: BBC