Εκτεθειμένες στους κινδύνους, που πηγάζουν από το κατέβασμα αρχείων (κυρίως μουσικής) από το Διαδίκτυο, μένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις όπως προκύπτει από νέα έρευνα.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας McAfee, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επικεφαλής τεχνικών τμημάτων η πλειονότητα των επιχειρήσεων κατονομάζουν ως υπαριθμόν ένα απειλή το κατέβασμα μουσικών αρχείων από το ίντερνετ.

 

Παρόλα αυτά τα 2/3 των υπευθύνων παραδέχονται ότι δεν έχουν εγκαταστήσει συστήματα, που να μπλοκάρουν τη δυνατότητα αυτή των εργαζομένων. Εξι στους δέκα δηλώνουν ότι φοβούνται πώς τα αρχεία μουσικής μπορούν να διαδώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας ιούς, οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν το ηλεκτρονικό δίκτυο ή να διευκολύνουν οικονομικές και άλλες απάτες.

 

Στις πρωταρχικές απειλές περιλαμβάνονται επίσης οι τακτικές επισκέψεις των εργαζομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Bebo, ΜySpace και Facebook.

 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας η εταιρεία ΜcAfee σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι αναγνωρίζουν τους κινδύνους, αποφεύγουν τις αυστηρές απαγορεύσεις στη χρήση των υπολογιστών, καθώς θεωρούν πιο σημαντικό παράγοντα την καλή ψυχολογία των εργαζομένων ακόμη και από την ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος.

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr